Tryffelikohokas (makea)

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

20 g tryffeliä
70 g sokeria
3 kpl kananmunan keltuaista
4 kpl kananmunan valkuaista
30 g voita
30 g maissitärkkelystä
3 dl täysmaitoa

Jaa resepti

Ohje

Kuori tryffeli. Sekoita paistinpannulla puolet sokerista, tärkkelys ja maito. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois levyltä, lisää tryffelin kuori. Anna jäähtyä viitisen minuuttia.  Vatkaa kananmunan keltuaiset ja loput sokeri kuohkeaksi ja kaada maitoseokseen.

Vatkaa seosta ja lämmitä samalla 80 -asteiseksi, kunnese creme patissier saostuu, muttei hyydy.Kaada kastike kulhoon ja aseta kulho jääpedin päälle. Kun seos on saavuttanut 50 asteen lämpötilan, sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi.

Lämmitä uuni 190 -asteiseksi.

Vatkaa valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi. Raasta tryffelin ydin hienoksi raasteeksi.  Siivilöi kastike ja lisää joukkoon tryffeli. Sekoita valkuainen varovasti lastalla kastikkeen joukkoon. Annostele kastike neljään tryffelivuokaan ja paista alatasolla n. 15 minuuttia.

Tarjoa välittömästi sellaisenaan tai haluamasi makean kastikkeen kanssa. Itse olen testannut kastanja-hunajakastiketta ja vaniljakastiketta.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 4 Valkosuklainen vadelmapiirakka (makea)
  • 16 7 Gluteeniton pikapiirakka (makea)
  • 2 0 Tryffelikohokas
  • 0 0 Tryffelimuna
  • 0 0 Uunijuusto (makea)
  • 2 0 Suklaakakku

Kommentit

Dr.Styranki
Resepti peräisin pariisilaisesta ravintolasta "La Maison de la Truffe". Suosittelen lämpimästi vierailemaan, samalla aukioila sijaitsee monia ruokamatkailijan pyhiinvaelluskohteita, kuten Fauchonin tai Maillardin kaupat.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään