6 059
6 059

Tiikerikeksit (Vanilija-suklaakeksit)

Raaka-aineet

Vanilijakeksit
150 g leivontamargariinia (laktoositon)
2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
3-4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kpl kanamuna
0,5-1 dl Vanilijakastiketta (laktoositon)
Suklaakeksit
150 g leivontamargariinia (laktoositon)
2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
3-4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kpl kanamuna
3-4 rkl kaakaojauhetta

Jaa resepti

Ohje

 

Vaahdota puoliksi sulanut rasva ja sokeri mahdollisimman kuohkeaksi. Sekoita sitten jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseokseen. Lisää viimeiseksi kananmunat. Pyörittele taikinasta sopivia palasia uunipellille jättäen kuitenkin keksien väliin riittävästi tilaa (taikina turpoaa uunissa).

 

Vanilijakeksitaikinaan lisätään lopuksi vielä hieman vailijakastiketta, joka tuo lisää makua. Jos taikina tuntuu liian juoksevalta, lisää jauhoja. Suklaakekseihin lisätään jauhojen kanssa samaan aikaa kaakaojauhetta.

 

Asettele vanilijakeksien päälle pienet palat haluamaasi tummaa/maitosuklaata. Suklaakeksien päälle lisätään vaalea suklaa vasta, kun keksit ovat paistuneet valmiiksi. Näin suklaa ei pala vaan sulaa mukavasti keksien päälle. Jos haluaa keksien olevan "Tiikerikeksejä", tulee molempia taikinoita varovasti sekoittaa, jotta saadaan tiikerikakkumainen vaikutelma.

 

Lopuksi paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Reseptistä voi helposti tehdä laktoosittoman sekä gluteenittoman. Näissä tapauksissa kannattaa suosia laktoosittomia tuotteita ja jauhot vaihdettava gluteenittomiin, makuun tämä ei vaikuta millään tavalla.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään