73 903
73 903

Maukas Kinkkupiirakka Uunipellillä

9 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

POHJA
150 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl vettä
n.50 g juustoraastetta (emmental-mozzarella)
TÄYTE
1-2 pussia Kinkkusuikaleita (n.400-500g)
1 parsakaali
1 punainen paprika
2 dl Kermaa
1 prk creme fraichea
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
n.100 g juustoraastetta (emmental-mozzarella)

Jaa resepti

Ohje

Nypi suola, jauhot ja voi sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon juustoraaste (laitoin 150g pussista n.1/3) ja vesi. Anna levätä hetki jääkaapissa

Pilko paprika ja parsakaali mieleisiksisi paloiksi (itse tein melko pientä) ja paista pannulla (voissa). Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää joukkoon kinkkusuikaleet.

Levitä taikina uunipellille tasaiseksi levyksi sormin painelemalla. Taikina riittää kyllä normaalille uunipellille. Pistele haarukalla kauttaaltaan ja laita uuniin alatasolle. 225 astetta ja n. 10 minuuttia.

Sekoita tällä välin kananmunat, kerma, creme fraiche ja kermaviili. Ota piirakkapohja uunista ja laske uunin lämpötilaa 200 asteeseen. Kaada pohjan päälle ensin kasvis-kinkkutäyte, sitten loput juustoraasteet (eli 2/3 150g:n pussista) ja päälle kermasekoitus. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n.20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Halutessasi voit lisätä suolaa ja pippuria. Mielestäni kinkusta ja juustosta tuli kuitenkin sen verran suolaa, etten lisännyt sitä enää enempää.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään