203 444
203 444

Voileipäkakku - Lohi

8 annosta

Raaka-aineet

12 kpl Reilu - paahtoleipää
2 dl Lihalientä kostutukseen
TÄYTE
n. 420 g lämminsavulohta
1,5 rkl sitruunan mehua
1 nippu tilliä
150 g Ranskankermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ tuubi (n. 90g) Felix kevytmajoneesia
3 kananmunaa keitettynä
musta- ja sitruunapippuria
KUORRUTUS
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
½ tuubi (n. 90g) Felix kevytmajoneesia
1 pss juustoraastetta (emmental)
Koristelu
tilliä
graavilohta

Jaa resepti

Ohje

Keitä kananmunat koviksi ja murskaa ne esim haarukalla. Lisää joukkoon ranskankerma, tuorejuusto, puolet majoneesituubista, sitruuna sekä pippurit. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi hienonnettu tilli sekä lämminsavulohi pieninä paloina ja sekoita Levitä leipäviipaleet pöydälle ja kostuta ne lihaliemellä toiseltapuolen.  Laita tarjoiluvadille tiiiviisti kolme paahtoleipäpalaa peräkkäin ja levitä 1/3 täytteestä niiden päälle tasaisesti. Lado täytteen päälle uudet 3 leipää ja toista sama niin että viimeisien paahtoleipien päälle EI enää tule täytettä. Ne siis jäävät kanneksi Peitä kakku kelmulla tiiviisti ja laita kelmun päälle vielä kevyt paino, kuten leikkuulauta ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.

KUORRUTUS

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, ja loput majoneesituubista. Lopeta vatkaus kun seos on tasaista. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita seos lusikalla loppuun Levitä massaa kakun päälle niin että kakku peittyy Koristele maun mukaan

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

amelia-
Juustoraastetta on laitettu kuorrutukseen siksi että se olisi jämäkämpää ja se pysyisi paremmin kakun päällä ja reunoilla :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään