6 962
6 962

Feta-paprikasämpylät

15 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

2,5 dl vispikermaa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
8 dl 3- viljan sämpyläjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 dl Grahan täysjyvävehnäjauhoja
75 g margariinia
1 kpl pieni punainen paprika
200 g apetina fetaa

Jaa resepti

Ohje

Ohjeesta tulee suuria sämpylöitä kaksi pellillistä.

Tässä käytin tosiaan erilaisia jauhoja, koska en halunnut sämpylöistä liian rosoisia, voi myös käyttää vain sämpyläjauhoja.

Aloita pilkkomalla pilkkomalla paprika ja feta pieniksi paloiksi. Itse jätin tällä kertaa fetan vähän isommaksi, antaa paremmin makua :)

Lämmitä kerma mikrossa ja sekoita se veteen, niin että neste on kädenlämpöistä. Liota hiiva nesteeseen ja lisää suola. Lisää n. puolet jauhoista, koska sämpyläjauhoja on eniten voit laittaa niistä osan pois alta. Lisää joukkoon pehmeä margariini. Alusta joukkoon loputkin jauhot ja lisää lopuksi paprika ja feta kuutiot. Jauhojen määrät ovat arvioituja, niitä voi mennä vähän enemmän tai vähän vähemmänkin. Taikina on valmis kun se alkaa irrota sormista ja saat pyöräytettyä siitä mukavan pallon kulhoon.

Itse laitoin kulhoon kannen päälle ja laitoin sen keittiön lavuaariin kuumaan veteen kellumaan, mutta jos altaaseesi ei mahdu, voit kohottaa sitä myös normaalisti. Kohotus kestää n. 15-30 min riippuen kuinka lämpimässä kohotat.

Leivo taikinasta sämpylöitä pellille ja kohota liinan alla niin kauan kunnes uuni on valmis. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla n. 10 minuuttia.

Maistele lämpimänä voin kanssa :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 15 7 Suolainen piirakka
  • 8 6 Feta-pinaattipiirakka
  • 24 4 Helppo ja Kuituisa Peltileipä
  • 8 18 Täytetty leipä kasvisversiona 2 kpl
  • 0 0 3-viljan leipä leipäkoneella
  • 0 0 Viljaisat juustosämpylät (n.25kpl)

Kommentit

hynis
Sämpylöitä on mukava tehdä kun aina voi vähän vaihdella jauhoja :) Paprika ja feta sopivat mielestäni tähän todella hyvin, ei tarvitse niin paljoa leivän päällekkään tavaraa sitten laittaa. Kannattaa kokeilla!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään