8 732
8 732

Lusikkaleivät lusikalla tai muotilla

Raaka-aineet

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
4.5 dl vehnäjauhoja
marmeladia

Jaa resepti

Ohje

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri. Lisää leivinjauhe-vehnäjauhoseos ja sekoita hyvin. Jäähdytä taikinaa pari tuntia jääkaapissa.

Painele taikinaa teelusikkaan ja siisti reunat. Työnnä lusikkaleipää varovasti peukalolla lusikan vartta pitkin liu´uttaen kärkeä kohti, kunnes se irtoaa ja aseta leivinpaperille uunipellin päälle. Tekniikka vaatii useimmiten harjoitusta, mutta kyllä siihen jyvälle pääsee.

Paista 150 asteessa noin 15 min. eli kunnes pikkuleivät ovat kullanruskeita.

Laita kahden jäähtyneen pikkuleivän väliin mitä tahansa marmeladia, itse käytän appelsiinia. Piilota lusikkaleivät ainakin yöksi purkkiin, niin ne pehvenevät mukaviksi!

VINKKI: Jos lusikkahommat ei kiinnosta, voi jauhoja laittaa 0.5 dl enemmän. Laita leivin- tai voipaperin päälle jauhoja, taikinaa ja taikinan päälle jauhoja ja kaulitse noin sentin paksuiseksi levyksi. Myös kaulin kannattaa jauhottaa. Ota levystä paloja pienellä piparkakkumuotilla ja nosta esim metallisella lastalla (kakkulapiokin käy) varoen pellille leivinpaperin päälle. Muuten toimi kuten lusikoiden kanssa. Meillä näitä kutsutaan muottileiviksi saivartelijoiden varalta!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Aniq
Kyllä kotona tehty lusikkaleipä on hyvää!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään