Rapeat Pikkupatongit

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

25 g hiivaa
2 dl lämmintä vettä
n.5 dl vehnäjauhoja
2 rkl hyvää öljyä
0,5 rkl suolaa
1 tl sokeria
ruohosipuli-tuorejuustoa, lipstikkaa

Jaa resepti

Ohje

Murenna hiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri ja puolet jauhoista sekoitellen. Lisää öljy ja alusta loput jauhot taikinaan. Jätä kohoamaan niin että taikina kaksinkertaistuu.

Vaivaa kohonnut taikina ja jaa se puoliksi. Kauli puolikkaat suorakaiteen muotoisiksi. Halutessasi voit levittää taikinalle tuorejuustoa ja lipstikkaa tai jättää ilman. Rullaa levyt ja laita ne pellille kohoamaan. Lipstikan kanssa kannattaa olla varovainen koska se on aika voimakkaan makuinen yrtti!

Kun patongit ovat kohonneet, leikkaa sahateräisellä veitsellä pintaan viiltoja. Voitele patongit vedellä ja laita +225 asteiseen uuniin noin 15 min. Jos haluat oikein rapeat patongit voit paiston aikana sumuttaa tai nopeasti voidella pinnat vedellä.

Kohotuksissa menee oma aikansa joita en katsonut joten laitan tekoajaksi taikinan teko 5-10min, vaivaus ja kauliminen + täyttäminen 15-20 min sekä uunissa olo 15 min eli n.45 min

Täytevaihtoehto: toiseen erilaisia juustoraasteita, toiseen hienonnettua aurikokuivattua tomaattia, fetasalaatin mausteseosta, appelsiinin kuorta raastettuna ja juustoraastetta.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Toinen menee heti ääntä kohti ja toinen johon jätin täytteen laittamatta saa uuden elämän täytettynä patonkina :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään