4 907
4 907

Deluxe Maistuvat Maissiletut (/Laktoositon)

15 - 30 min

Raaka-aineet

3 dl täysmaitoa /laktoositon kevytmaito
dl maissijauhoja
½ dl kokojyvä vehnäjauhoja
1 tl merisuolaa
3 kpl kananmunia
50 g voita /culinesse laktoositon
2 rkl vaniliinisokeria
2/3 dl sokeria
margariinia ja/tai öljyä paistoon (/culinesse sopii myös paistoon)
½ tl leivinjauhetta

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kuiva-ainekset keskenään, sulata voi ja vatkaa munat kunnolla kuohkeaksi. Sekoita kuiva-aineet märkäaineisiin, mutta älä työstä aineksia liikaa. Anna kohota vartti liinan alla ja taikina on valmis paistettavaksi. Lisää vasta juuri ennen käyttöä sula margariini kevyesti sekoittaen taikinaan.

Huomaathan, että maissitaikina saa olla vaaleampaa ja ei tarvitse niin paljon jauhoja, jotta se kiinteytyy hyväksi letuksi. Se myöskin saa makeamman maun helpommin, kuin sukulaisensa. Jos tuntuu liian juoksevalta ja rikkoutuu käsiin, lisää hieman vehnäjauhoja. Paistaessa käytä nokaretta voita paistoon, tai voita ja öljyä.

Valmiisiin lettuihin sopii hyvin makusiirapit päälle, tai omavalintainen hillo ja kermavaahto/jäätelö. Itse jätän letut paksuiksi, mutta se siitä syystä, että resepti on amerikkalainen alkuperältään. Soveltuu myös ohuena syöntiin.

Tämä resepti sopii myös laktoosittomalle ruokavaliolle, sillä kaikki sen ainesosat voi vaihtaa laktoosittomaan tuotteeseen, varsinkin kun Culinesse- rasva on nyt myös täysin laktoositonta.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 1 Maistuvat Mokkapalat
  • 3 2 Deluxe Runebergin Tortut
  • 6 5 Deluxe Vadelma Juustokakkua
  • 51 10 Maistuvat mustikkamuffinit
  • 150 6 Maistuvat kaurasämpylät
  • 2 0 Maistuvat porkkanasämpylät

Kommentit

JHawx
Hieman deluxe versio, voit toki käyttää myös rasvatonta maitoa, korvata magrariinin oliiviöljyllä, vaniliinisokerin voi jättää pois, jos haluaa suolaisia, eikä makeita lettuja. Paistaessa öljy ehkäisee voita palamasta pannulle, mutta tällöin sinulla voi olla liian kuuma pannu.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään