6 886
6 886

Riisisuklaa energiapatukka

30 - 60 min

Raaka-aineet

2 dl riisimuroja tai paahdettua tummaa riisiä
3 rkl pellavanöljyä
1 rkl kukkaishunajaa
2 dl minivaahtokarkkeja (isotkin käy, mutta pilko pieniksi)
1 dl paahdettuja manteleita (kuorittuja)
½ dl mustikoita
½ dl vadelmia
125 g kookosrasvaa
2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl mariannerouhetta (ei pakollinen) *

Jaa resepti

Ohje

Laita korkealaitaiselle vualle öljytty leivinpaperi tai käytä muffinssivuokia valmistaessasi riisikeksejä. Voit tehdä joko pyöreitä tai neliskulmaisia patukoita tai keksejä mielesi mukaan, mutta muista että patukat on helpompia leikata kun ne ovat vielä hieman lämpimiä. Kun patukat ovat kylmenneet, ottavat ne lopullisen muotonsa.

Valmistelu:

  1. Siivilöi tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri sekaisin kippaan. (jauheseos)
  2. Aseta riisit (jos sinulla ei ole riisimuroja) leivinpaperille (käytä pellavanöljyä) ja paahda riisit esilämmitetyssä uunissa (200 astetta) 4 minuutin ajan, kääntele välillä. samalla kun riisit on uunissa, kts. kohta 3.
  3. Käytä vesihaudetta ja sulata kookosöljy, hunaja ja vaahtokarkit sekoittaen koko ajan n. 4-5 minuutin ajan (suklaaseos)
  4. Siivilöi uudelleen jauheseos suklaataikinaan samalla sekoittaen öljyseosta, jotta sekoittuu tasaisesti.
  5. Ota paahdetut riisit uunista tai kaada riisimurot kippaan, lisää myös muutkin aineet tässä vaiheessa nopeasti sisään, sekoita hyvin
  6. "taikina" on nyt valmis.

Valitse muoto:

  1. TipatKäyttäen ruokalusikkaa, kaada öljytylle leivinpaperille pisaroita, anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
  2. patukatKaada korkeareunaiseen vuokaan jossa öljytty paperi seos, kun se alkaa jähmettyä, ennen kuin se on kokonaan jäähtynyt, öljyä puukko ja leikkaa palat haluamaasi kokoon. erottele palat ja anna jäähtyä lopullisesti.
  3. RiisikeksitKäyttäen isoja muffinssivuokia, voit tehdä pyöreitä keksejä kaatamalla muffinnsivuokaan haluamasi paksuuden verran taikinamassaa, anna jäähtyä lopullisesti ennen tarjoilua.

Patukat selviävät jääkaapissa n. 4 päivää, huoneenlämmössä 1-2 päivää.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

JHawx
mariannerouheella saa hieman makeampaa vivahdetta energiapatukkaan. Tmä on muuten aika vähäkalorinen keino saada nopeata energiaa vaikka treenien aikana tai sen jälkeen. Klassinen riisisuklaapatukka yhdistettynä energiaa antaviin marjoihin ja pähkinään tekee hyvää kelle tahansa ja sisältää pellavaöljyn kanssa hyödyllisiä rasvahappoja ja omega 3-6.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään