Hedelmämuffinit

15 - 30 min

Raaka-aineet

200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 Kpl kananmunia
1 kpl appelsiini
1 kpl omena
1 dl rusinoita + 1rkl vehnäjauhoja
kuorrutus:
3 dl tomusokeria
2-3 rkl vettä
pähkinärouhetta
nonparelleja

Jaa resepti

Ohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.Mittaa rasva ja sokeri kulhoon.Vaahdota sähkövatkaimella.Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa.

2.Riko munat kolmanteen kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella.Vaihda vatkaimen pienimpään nopeuteen:Sekoita ensin munavaahto rasvavaahtoon ja lisää sitten jauhoseos.

3.Pese ja kuivaa appelsiini ja omena.Raasta appelsiinin keltainen kuori raastimen pienimmällä ja omena karkeimalla teräsosalla.Sekoita raasteet taikinaan.

4.Sekoita rusinoihin hieman jauhoja ja lisää ne sitten taikinaan.Jauhot estää rusinoita painumasta muffinien pohjalle.

5.Levitä muotit pellille.Lusikoi niihin taikinaa.Täytä muotit vähän yli puolivälin,sillä ne paisuu uunissa.

6.Työnnä muffinipelti uunin keskitasolle.paista noin 15 minuuttia.Pistä puutikulla muffinin keskelle jos tikkuun jää taikinaa ne on raakoja pidä uunissa kunnes taikina ei tartu tikkuun.

7.Mittaa tomusokeri kulhoon.Lisää vettä ensin pri ruokalusikallista ja sekoita.Jos seos on hieman liian kiinteä lisää vielä hieman vettä.Kuorrutus saa olla juoksevan hunajan kaltaista.

8.Lusikoi kuorrutus muffineille ja ripota heti päälle pähkinärouhetta , nonparelleja tai mitä haluat.Kuorrutus jähmettyy nopeasti.

VINKKI:Halutessasi voit laittaa taikinan piirakka vuokaan mutta silloin pitää kypsentää puoli tuntia enemmän.Voit vaihtaa omenan yhteen porkkanaan.Se sopii hyvin makeisiin leivonnaisiin.Omenan sijasta voit laittaa n.50 g karkeaksi rouhittua talousuklaata.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

-Leipuri-

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään