3 537
3 537

Herkku mösjöö

Raaka-aineet

n.600 g jauhelihaa
sipulia
valkosipulia
1 prk tomaattimurskaa
vehnäjauhoja
juustokastike
n.200 g voita
n.3/4 dl vehnäjauhoja
n.1 l maitoa
reilusti juustoa (emmental)
perunamuusi
perunoita
maitoa

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin perunamuusi normaalisti. Kun jäähtynyt lisää siihen yksi kananmuna. Valmista bolognese kastike ruskistamalla j-liha + sipulit, sekoita sekaan vehnäjauhoja (n. 2-3 rkl) lisää tom.murska ja mausteet (pippuria, paprikaa, chiliä, grillausmauste jne) sekä vettä niin että seos on "sopivan sakeaa".

Valmista juustokastike sulattamalla voi kattilassa, lisää vehnäjauhot, sekoita (älä ruskista) ja lisää maito pienehköinä annoksina kokoajan sekoittaen. Lisää juustoa pikkuhiljaa edelleen kokoajan sekoittaen, niin että kastike on "sopivan sakeaa". Mausta (suola, valkopippuri, muskottipähkinä)

Laita uunivuokaan ensin pohjalle perunamuusi, sitten bolognesekastike ja sen päälle juustokastike. Tee toinen samanlainen kerros. Pinnalle vielä juustoa. Kypsennä uunissa 175C n. 30-40 min. Anna vetäytyä hetken ja nauti raikkaan salaatin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Herkku Patonki
  • 3 2 Herkku pizza
  • 36 20 Herkku NakkiKastike
  • 14 10 Herkku jauhelihakastike
  • 1 0 Herkku sulatejuusto-sienikeitto
  • 2 2 Herkku pastan keittäminen 1.11.2016

Kommentit

piuku
Vaatii hieman panostusta, mutta on vaivan väärtti! Tehdään siis kuten lasagne, vaihdetaan vain muusi lasagnelevyjen tilalle. Käyttäkää reilusti mausteita! Minun mitat ovat hieman epämääräisiä, mutta uskon että meillä kaikilla on se oma "mutu tuntuma".

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään