31 925
31 925

Syksyinen Liharulla

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

0,75 dl Kermaa
0,75 dl maitoa
3 siivua paahtoleipää (iso)
**********
Täyte:
1 iso Sipuli
3 isohkoa herkkutattia
2 rkl hakattua lehtipersiljaa
150 g tuoretta pinaattia
mustapippuria myllystä
fleur de sel - suolaa
kirkastettua voita (ohje linkitettynä)
Rulla:
1 kpl kananmunia
600 g naudan paistijauhelihaa
pippurisekoitusta myllystä
fleur de sel - suolaa
2 rkl perunajauhoja
**********
leivinpaperia
alumiinifoliota

Jaa resepti

Ohje

Kiehauta ensin maito - kermaseos. Leikkaa paahtoleivästä kantit pois ja kuutioi pienemmiksi paloiksi. Laita leipäkuutiot keittiöleikkuriin ja hienonna mahdollisimman hienoksi muruksi. Laita murut kulhoon ja kaada kerma - maito päälle. Tämä seos saa seistä, kunnes täyte on valmis.

Valmiista sitten täyte, että se kerkiää hiukan jäähtymään ennen täyttämistä.

Kuori sipuli ja leikkaa hienoiksi kuutioksi. Leikkaa tatit pieniksi kuutioiksi. Tarkista pinaatti, että kaikki lehdet ovat puhtaita ja muutenkin OK.

Ota hiukan kirkastettua voita pannulle ja kuulota sipulit, kunnes ne ovat "lasisia". Siirrä sipulit lautaselle.

Lisää voita pannulle ja paista tattikuutiot, kunnes ne ovat kuivahkot. Lisää hakattu persilja ja mausta suolalla maun ja terveyden mukaan. Kaada sipulit tattien päälle pannulle ja sekoita hyvin. Kaada näin syntynyt seos takaisin lautaselle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi.

Lisää pannulle voita ja heti perään tuore pinaatti. Kääntele pinaattia pannulla kaiken aikaa, kunnes se on juuri ja juuri mennyt kasaan. Kaada pinaatti leikkuulaudalle ja mausta mustapippurilla myllystä. Hienonna pinaatti terävällä keittiöveitsellä hienoksi. Pinaatti jäähtyy samalla, kun pidät sen ohuena kerroksena leikkuulaudalla.

Yhdistä pinaatti ja tatti - sipuliseos kulhossa hyvin sekoittaen. Tarkista pippuri ja lisää mahdollisesti suolaa maun ja terveyden mukaan.

Rulla:

Laita 3 x jauhettu naudan paistijauheliha leipäseoksen päälle. Riko kananmuna kuppiin ja tarkista, ettei se ole huono. Jos kananmuna on hyvä, kaada se jauhelihan päälle. Lisää reilummin pippurisekoitusta myllystä ja siivilöi 2 rkl perunajauhoja päälle. Ota puuhaarukka ja vaivaa taikina hyvin sekoittaen tasaiseksi massaksi.

Ota leivinpaperista 2 arkkia, á 38 x 35 cm. Laita yksi työpöydälle ja kaada jauhelihataikina sen keskelle. Levitä taikina ensin hiukan kostutetuin käsin tasaisemmin arkille. Laita toinen arkki leivinpaperia päälle ja kaulitse tasaiseksi ja tasapaksuksi levyksi.

Levitä täyte tasaisesti jauhelihalevyn päälle. Edestä ja takaa jätetään hiukan vajaaksi. Kääri levy, kuin kääretorttu tasaiselle, tiukalle rullalle leivinpaperia hyväksi käyttäen.

Ota 3 tarpeeksi pitkää arkkia alumiinifoliota. Nosta liharulla keskelle kiepsauta folio ympäri. Aseta uusi arkki alle ja laita saumakohta alas ja keskelle kietaisten folio taas tiukasti ympäri. Toista sama vielä kerran ja kierrä päät kiinni.

Nosta käärö uunipellille kulmasta kulmaan poikittain, saumapuoli ylöspäin ja paista esilämmitetyssä + 175 C asteisessa uunissa n. tunti. Nosta käärö uunista ja anna levätä ennen aukaisemista n. 10 minuuttia. Poista folio ja leikkaa terävällä veitsellä siivut lämmitetylle vadille tai suoraan lautasille.

Kastikkeeksi sopii esim. ruskea kastike reseptistä "Tattien Taika" tai Peruskastike de luxe. Lisukkeeksi suosittelen esimerkiksi "Torpparin Juuresansaa", "Jymylinnan Perunasosetta", "Naurislohkoa" tai perunoita. Myös "Uunijuurekset" sopivat mainiosti tämän lisukkeeksi, puhumattakaan porkkana- ja lanttulaatikosta.

Reseptit linkitetty alhaalla reseptin lopussa.

Hyvää Ruokahalua!

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Tämä on kaiken vaivannäön arvoista...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään