19 881
19 881

Auralla Täytetty Lehtipihvi

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

2 perhospihviä naudan ulkofileestä
½-1 pakettia Auraa tai muuta homejuustoa
mustapippuria
suolaa
voi+öljy paistamiseen
perunat:
2 uutta sipulia varsineen
1 yksikyntinen valkosipuli
1 Sipuli
½ pussia lohkoperunoita maustetut, Lidl

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa fileestä 2 perhospihviä, eli joka toinen viilto jättää lihan kiinni. Nuiji ne pakastuspussin alla niin ohuiksi kuin saat kuitenkin että pysyvät ehjinä. Laita reilu siivu Auraa toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli päälle.

Valmista perunat ensin ja pidä lämpimänä. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Kun voi on sulanut ja kuplii hiukan ruskeana, lisää ½ pussia lohkoperunoita. Paistele käännellen n 5 min ja lisää siivutettu valkosipuli ja karkeaksi hakkeeksi silputtu sipuli. Jatka paistamista käännellen kunnes sipuli pehmenee. Lisää silputut sipulin varret. Jatka paistamista hetki kunnes sipulinvarretkin pehmenevät.

Leikkaa uudet sipulit halki ja laita ne pannulle öljyn ja voin joukkoon, laita pannu kuumenemaan. Tarkkaile etteivät pala. Pienet kypsyvät jo tässä tarpeeksi, jollei niin siirrä pannun reunoille ja laita lihat paistumaan.

Paista kuumalla pannulla pihvit molemmin puolin pikaisesti. Ripottele valmiille pihville hiukan suolaa ja muutama kierros mustapippuria.

Olisin laittanut uusia perunoita, mutta eihän meidän kyläkaupassa mokomaa herkkua löydy! Elikkä mitkä hyvänsä perunat sopivat. Jos haluat kastiketta, sulata loppu Aura purkilliseen ruokakermaa ja mausta pippurilla ja tilkalla fondya.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään