16 002
16 002

Lasagne ilman lihaa

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Täyte:
3 dl soijarouhetta
6 dl vettä
2 isoa sipulia
1 porkkana
1 rkl öljyä
400 g (1 tölkki) tomaattimurskaa
½ tölkkiä huuhteluvettä
70 g (1 tölkki) tomaattipyrettä
1 kpl kasvisliemikuutio
mustapippuria
pizzamaustetta
timjamia
lasagnelevyjä
juustoraastetta
Valkokastike:
70 g margariinia
1,1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää

Jaa resepti

Ohje

Keitä soijaa, kunnes siitä tulee kiinteää. Vaihtoehtoisesti paista noin 400 g jauheliha. Silppua sipulit ja raasta porkkana. Kuullota sipulit kattilan pohjalla öljyssä. Lisää soija (tai jauheliha), porkkanaraaste, tomaattimurska ja -pyre, kasvisliemikuutio ja mausteete. Anna hautua kannen alla noin 20 min.

Tee valkokastike. Sulata voi kattilan pohjalla (älä ruskista). Lisää jauhot sekaan vähitellen ja sekoita koko ajan. Kaada maito hiljalleen joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 min. Sekoita tarpeeksi usein, jottei kastike pala pohjaan.Lisää lopuksi mausteet ja juustoraaste.

Aloita lasagnen kokoaminen laittamalla lasagnevuoan pohjalle valkokastiketta. Vuoka saa olla aika iso. Päälle laitetaan kerros soijakastiketta ja viimeiseksi lasagnelevyjä niin, että ne peittää koko vuoan mutta eivät ole päällekäin. Sama toistetaan kunnes soijakastiketta ei enää ole jäljellä. Päällimmäiseksi tulee lasagnelevyjen peittämä valkokastikekerros. Kastikkeen päälle ripotellaan vielä juustoraastetta. Anna paistua uunissa 200 asteessa n. 30 min alumiinifoliolla peitettynä. Ota folio pois ja kypsytä vielä noin 20 min. Kun lasagne on valmista, täyte ei ole enää kovin löysää. Kun otat lasagnen pois uunista, anna sen vetäytyä vielä hetki ennen sen tarjoilua.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

tiina
Herkkuruokaa. Jos tykkää lihasta, niin soijan voi korvata jauhelihalla.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään