2 932
2 932

Princess tårta

15 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

4 kananmunaa
2 dl hienoasokeria + 1- 2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoa + 2 tl leivinjauhetta
vaniljatäyte
2 liivatelehteä
2 1/2 dl täysmaitoa tai kevytkin sopii
1 1/2 rkl maizena maissitärkkelysjauhoa
1 1/2 rkl hienoasokeria
2 kananmunan keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa vatkattuna
marjatäyte
4 dl vadelmia
1 dl vadelmahilloa
päälle
1 putkilo neonvihreää marsipaania kaulittuna
1/2 dl tomusokeria pinnalle

Jaa resepti

Ohje

1.Vaahdota munat ja sokeri, lisää jauho/leivinjauheseos joukkoon siivilänläpi. Voitele halkaisijaltaaan 24 cm kakkuvuoka ja korppujauhota se, kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.

2. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna maitoa, maizenaa, sokeria ja keltuaisia kattilassa miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Purista liivatelehdistä suurin osa vedestä pois ja liuota ne kuumaan kiisseliin. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla, sekoita kiisseli ja kermavaahto.

3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäiseen väliin vadelmat ja vadelmahillo, niin että keskellä olisi eniten marjoja,jotta saisit pyöreähkön lopputuloksen. Laita seuraavaan kerrokseen kiisseli ja laita kakku jääkaappiin vetäytymään tunniksi. Kauli marsipaani tomusokerin avulla niin että se yltää yli kakun päälle ja reunoille. Painele marsipaani "lätty" kakunpäälle ja koristele kakku tomusokerilla sekä ruusujen kukilla.

Jos haluat, laita vielä 2 dl vaahdotettua ja sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermaa täytetyn kakun päälle ja reunoille !

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

annfrid
Näin Victorian hääpäivänä tällainen kakku. :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään