rasvaton kesäkurpitsa- vesikrassisosekeitto

15 - 30 min

Raaka-aineet

800 g vihreää kesäkurpitsaa
60 g ruukku vesikrassia
2 kpl kasvisliemikuutiota
8 dl vettä + n 5dl ylimääräistä pannulle
1. curry,kurkuma,chililastu,cayannepippuri,maun mukaan
2. valkosipulia maun mukaan
2. tuoretta inkivääriä maun mukaan
3. mustapippuri,sitruunapippuri
0,5 dl sitruunanmehua (n puolikas) tai oman maun mukaan

Jaa resepti

Ohje

Laita kasvisliemikuutiot kiehumaan veteen( 8dl-mikäli haluat paksumman keiton vähennä veden määrää n6,5-7dl) .

Teflon pannulle n 3dl vettä johonka mausteet nro 1. Anna mausteiden aromien sekä makujen avautua, lisää tilkka vettä tarvittaessa. Lisää paloitellut valkosipulit ja inkivääri "maustetahnaan". Anna niiden pehmetä hetki. Lisää paloitellut kesäkurpitsan lohkot pannulle anna imeä makuja ja nestettä, lisää vettä tarvittaessa kattilasta, jossa on kasvisliemikuutiot.

Kumoa kaikki pannulta kattilaan ja anna kiehua. Kesäkurpitsat ovat valmiita, kun niiden väri on muuttunut (tummentunut). Lohkojen koosta riippuen keittoaika on n 15min. Lisää sitruunan mehu. Lisää paloiteltu (helpottaa soseuttamista) vesikrassi ja anna olla vielä muutama min liedellä. Nosta kattila pois ja soseuta. Anna vielä kiehahtaa mausta tuoreella mustapippurirouheella ja sitruunapippurilla.

Aineksia sekä mausteita voi muunnella haluamallaan tavalla. Minulla on ollut vesikrassi ja kesäkurpitsa aina mukana. Lisäksi on ollut tuorepinaattia( lisätään samaan aikaan keittoon kun vesikrassi), peruna, shalottisipulia, avocadoa..Sitruunan voi korvata limellä tai jättää kokonaan poiskin.Lisäksi keittoni on melko tulinen, jotenka herkkä vatsaisimmille pehmeämmät mausteet. Toki pannulle voi lisätä mausteille oliiviöljyn veden sijaan. Lisää myös parisen ruokalusikallista maustamatontasoijajugurttia tai kermaa antamaan pehmeyttä mikäli koet tarpeelliseksi. Itse olen nauttinut HERKULLISEN keiton tälläisenään. Laitan hieman raejuustoa valmiin keiton päälle lautaselle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Lamb Vindaloo
  • 0 2 JogurtticurryKyljykset
  • 0 0 PAISTETUT PERUNAT 2 tavalla
  • 15 2 Kermainen uunikuha
  • 1 4 Kääretorttu perusresepti
  • 1 0 Ensikertalaisen Wokki :)

Kommentit

johnnycake
Ja mikä parasta keitto on todellinen terveyspommi!!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään