Keväinen kanaspaghetti

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

500 g spaghettia
3 kpl marinoimattomia kanan rintafileitä tai valmiiksi grillattu kana.
5-6 kevätsipulia
1 kpl purjo
5 kynttä valkosipulia
nokare voita
0,5 l kuohukermaa
1 kpl kanaliemikuutio
loraus hunajaa
suolaa
tuoretta parmesan-raastetta

Jaa resepti

Ohje

Tässä olisi yksi bravuuripastoistani. Harmi vain ettei kevätsipulia saa kuin - niin no, keväällä. Muuten tätä tekisi useamminkin. Tosin toimii aika hyvin tavallisellakin sipulilla, silloin vaan laittaa enemmän purjoa.

Reseptini on epäterveellinen kuin mikä, mutta pöydästä kuuluu takuuvarmaa hehkutusta ja sanatonta mmm-ääntelyä. Terveellisemmän version saa kun vaihtaa voin oliiviöljyyn ja korvaa puolet kermasta maidolla, mutta tätä ei suositella ellei lääkäri ole varta vasten kieltänyt.

Buon Appetito!

1. Paista pannulla tai grillaa kanat kypsiksi ja pilko pieniksi kuutioiksi, jätä syrjään hetkeksi.

2. Hienonna sipulit niin pieniksi kuin kehtaat. Pilko erileen parin kevätsipulin latva koristelua varten. (Spaghetin keitinvesi kannattaa laittaa kuumenemaan tässä vaiheessa)

3. Kuullota sipulit voissa, lisää kuohukerma ja kanaliemikuutio. Säädä liesi mahdollisimman pienelle ja sekoita kastiketta koko ajan ettei kerma pala pohjaan.

4. Keitä spaghetti runsassuolaisessa vedessä. Muista jättää al denteksi.

5. Juuri ennenkuin pasta on valmista, heitä kanakuutiot kastikkeeseen ja nosta lämpötilaa pari pykälää, että kastike ottaa lämpöä. Lisää loraus hunajaa ja tarvittaessa suolaa maun mukaan.

6a. Rakenna annokset syville lautasille, spaghetti alimmaiseksi, päälle kastike ja raastettua parmesaania, ja koristeeksi vähän kevätsipulin latvasilppua. Annosten päälle kannet, parin minuutin vetäytyminen ja sitten syömään.

6b. Itse yleensä oikaisen vähän ja sotken kastikkeen ja spaghetin samaan kulhoon jonka päälle raastan parmesaanin ja sipulisilpun. Näyttää yhtä hyvältä eikä tarvitse riehua annosten presentaation kanssa. Tässä tapauksessa kannattaa pöydässä pitää myös pikkukippo parmesaania, ettei viimeisenä ottavat jää ilman. Anna kulhon vetäytyä pari minuuttia kannen alla ja eikun kulho pöytään. Ecco la pasta.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 4 Keväinen kalapaistos parsalla kruunattuna 18.4.2024
  • 9 7 Keväinen ParsaRisotto
  • 3 2 Keväinen kasvispasta 4.5.2023
  • 3 7 Keväinen juhlabuffet
  • 4 5 Keväinen Kääretorttu
  • 2 1 Keväinen Pinaatti&Sei-kastike

Kommentit

Ilmastodontti
Nyt tuli nälkä. Seuraavalla kerralla tulee kuvakin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään