9 938
9 938

Charlotte russe

8 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

Kääretorttu
4 kpl kananmunia
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl vadelmahilloa, persikkasosetta tms
TÄYTE
4 kpl liivatelehtiä
2 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tlk säilykepersikoita (tölkin koko väh. 425g, riippuen makumieltymyksestä)
0,5 dl säilykepersikkatölkin sokerilientä
200 g MAITORAHKAA

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sekoita kääretorttupohjan vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kuivat aineet siivilän läpi kaapimella varovasti sekoittaen, ettei munasokerivaahdo latistu. Kaada taikina pellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 minuuttia.

Kumoa kypsä kääretorttupohja leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu sokeria. Irroita paistossa käytetty leivinpaperi heti, ettei se tartu kiinni. Levitä hillo/sose kääretorttupohjan päälle ja rullaa tiiviisti kääretortuksi.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin kymmenen minuuttia. Kuutioi tai soseuta persikat, sekoita maitorahka sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon maitorahkasokeriseos. Kuumenna säilykepersikoiden sokeriliemi mikrossa höyryäväksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne sokeriliemeen. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen. Lisää lopuksi persikat.

Viipaloi kääretorttu ja vuoraa sillä noin 1,5 - 2 litran kulhon reunat. Kaada täyte keskelle jäävään koloon ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia, mieluusti vaikka yön yli. Kumoa tarjoiluastialle, koristele halutessasi ja nauti!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään