21 993
21 993

Vadelma-suklaaneliöt

Raaka-aineet

100 g tummaa suklaata
20 g margariinia tai voita
4 munaa
dl sokeria
dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 liivatelehteä
½ l vadelmia
1-1 1/4 dl sokeria
5 dl kuohukermaa
75 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria

Jaa resepti

Ohje

Sulata suklaa ja rasva ja anna seoksen jäähtyä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset, sokeria ja 4 rkl vettä paksuksi vaaleaksi vaahdoksi ja lisää sulanut suklaa seos. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä keltuaisvaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon. Nostele aineet varovasti sekaisin.

Päällystä pelti leivinpaperilla ja levitä taikina sille. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa levy ja irrota leivinpaperi heti. Anna jäähtyä ja leikkaa levy kahtia.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuuttia. Puhdista tuoreet vadelmat tai anna pakastevadelmien vähän sulaa. Jätä muutamia marjoja koristeeksi. Painele loput vadelmat siivilän läpi ja sekoita sokeri joukkoon. Purista liivatteista liika vesi ja sulata ne kuumassa vesitilkassa. Lisää vadelmaseokseen ja aseta kylmään. Vatkaa 3 3/4 dl kermaa vaahdoksi. Vadelmasoseeseen alettua jähmettymään, sekoita kermavahto joukkoon.

Nosta puolikas levy alustalle. Aseta alumiinifoliot tueksi levyn pitkille sivuille siten, että folion reuna jää vähän koholle. Levitä vadelma-kermavaahto levylle ja nosta toinen levy sen päälle. Vie kylmään noin 30 minuutiksi.

Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä suklaa laakealle kylmälle alustalle, jäähdytä. Työnnä lastalla suklaasta rullia tai lastuja. Vaahdota loppu kerma ja vanljasokeri ja levitä leivoksille. Poista folio. Leikkaa neliöiksi ja koristele suklaalastuilla ja vadelmilla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Vadelmasuklaamuffinit
  • 7 9 Suklainen kahvikakku
  • 3 3 Mansikkakakku yllätyksellä
  • 2 0 Kahvivaahtosuklaakakku
  • 3 5 Suklaakuivakkau
  • 6 0 Vanilja kääretorttu

Kommentit

evvwe
Käýtin itse liivatelehtien sijaan liivatejauhetta ja annoin olla yön yli jääkaapissa ennen kuin koristelin ja tarjosin. Todella hyvin sopii juhliin.Kauniita ja makeita :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään