4 095
4 095

Paistettua lohta, lämmintä sieni-perunasalaattia ja marinoituja kirsikkatomaatteja

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

lohta
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
perunaa
sieniä, esim. siitake
Sipuli
sherryviinietikkaa tai punaista balsamicoa
valkosipulin kynsi
voita
kirsikkatomaatteja
Dijon-sinappia
tuoreita yrttejä
sitruunan mehua
neitsytoliiviöljyä

Jaa resepti

Ohje

Mielestäni medaljongissa menee hukkaan lohikalan paras maku: rapea, rasvainen nahka. Siksi suosin tämän kaltaisia reseptejä. Tämä on todella herkullinen ja helppo annos.

1. Tomaatit: puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kastikkeeseen: 1tl dijon-sinappia, loraus sitruunan mehua, suolaa, pippuria, hienonnetut tuoreet yrtit ja neitsytoliivi öljy. Pane kylmään marinoitumaan.

2. Sieni-perunasalaatti: kuumenna pannulla oliiviöljyä ja voita. Kun voi alkaa saada väriä, lisää pannulle kokonainen valkosipulin kynsi ja paista viipaloituja sieniä keskilämmöllä n. 15min. Ota valkosipuli pois. Lisää joukkoon loraus sherryviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa. Leikkaa keitetyistä peruneista pieniä siivuja joukkoon, ja lisää myös pieneksi pilkottu sopuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee lastalla aineksista pieni kakku pannulle, ja kääntele se kun se on saanut väriä. Lisää paistoksen päälle hieman sitruunan mehua.

3. Poista lohesta kaikki ruodot, mutta jätä nahka paikalleen. Ison lohen file käy tähän hyvin. Leikkaa se sitten haluamasi laiseksi annospalaksi, tee nahkaan muutama viilto, ja valele tilkalla oliiviöljyä, Ripota pinnalle suolaa ja pippuria. Paista keskilämpöisellä pannulla ensin nahkapuoli rapeaksi, ja sitten kypsäksi. Voit seurata kalan kypsymistä sivun väristä. Älä paista liikaa. Lisää halutessasi hieman sitruunan mehua.


Laita alimmaksi salaatti, ja päälle lohi. Reunusta kylmillä, raikkailla tomaateilla. Mielestäni rose-viini sopii hyvin juomaksi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Artisokalla täytettyjä kirsikkatomaatteja
  • 2 3 Grillattua halloumia ja marinoituja kasviksia
  • 2 2 Avokadoa ja marinoituja katkarapuja
  • 1 0 Paistettua karitsaa ja jättikatkarapuja
  • 4 1 Uunissa paistettu bradwursti, kirsikkatomaatteja & balsamicoa
  • 0 0 Kanaa ja lämmintä paprikahöystöä bulgurin kera

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään