5 698
5 698

Mansikkapyörteinen Juustokakku

8 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

POHJA:
n.9 kpl (suklaa) digestive-keksejä
4 rkl (reilu 50g) sulatettua voita
Täyte:
600 g philadelfia tms. tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 kpl kananmunia
1 kpl keltuainen
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl Kermaa
1 tl vanilja-aromia (tai -sokeria)
n.8 kpl mansikoita
pala foliota

Jaa resepti

Ohje

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi, sekoita tasaiseksi ja painele massa tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita sitten foliosta tiukka kääre vuoan (pohjan) ympärille.

2. Sekoita kulhossa tuorejuustoa, kunnes se on sileää. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. (sokeria voi laittaa enemmänkin kuin 1,5 dl, maistele mikä tuntuu omaan suuhun sopivalta :)

3. Lisää munat ja keltuainen yksi kerrallaan tuorejuuston joukkoon, sekoita voimakkaasti lisäyksen jälkeen ennen kuin lisäät seuraavan.

4. lisä joukkoon vielä jauhot, vanilja-aromi ja kerma, sekoita massa tasaiseksi. Kaada massa pohjan päälle.

4. Soseuta mansikat ja kaada sose juustomassan päälle ("pisteeksi"). Sekoittele mansikkasosetta kevyesti, jotta se sekoittuu pyörremäisesti juustomassan sekaan.

5. aseta vuoka syvään uunipannuun. ja aseta pannu vuokineen uuniin. Täytä pannu lämpimällä vedellä puoleenväliin vuokaa ja paista kakkua aluksi 200 asteessa 10 min, sen jälkeen vähennä lämpö 125 asteeseen ja anna kypsyä vähintään 1,5 h tai kunnes esim. veitsen kärki pysyy puhtaana kun tökkäät sen kakun sisään.

6. kun kakku on tarpeeksi jäähtynyt, peitä vuoka, laita se jääkaappiin ja anna sen "muhia" jääkaapissa seuraavaan päivään.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Agnes
Ensimmäisen äitienpäiväni kunniaksi päätin kokeilla tällaisen version... :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään