4 421
4 421

Pellavapaahtoleipä

Raaka-aineet

Päivä 1
3 dl kylmää vettä
1 tl tuorehiivaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
Päivä 2
3 dl vettä (kädenlämpöistä)
20 g tuorehiivaa
dl pellavansiemeniä
2 dl grahamjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
1-2 tl suolaa

Jaa resepti

Ohje

Päivä 1: Valmista esitaikina. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Peitä kulho kannella/kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan 12 - 24 tunniksi.

Päivä 2: Ota esitaikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

Tee taikina: Liota hiiva 37 -asteiseen veteen yleiskoneen kulhossa. Lisää pellavansiemenet ja esitaikina. Lisää jauhot muutamassa erässä. Vaivaa pienellä nopeudella 5 minuuttia. Lisää voi ja suola ja jatka vaivaamista noin 10 minuuttia. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota 1h 30 minuuttia. Painele taikina puolessa välissä alas.

Voitele 2 vuokaa (vet. 1½ l ) huoneenlämpöisellä voilla (ei silikonivuokaa). Kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina 2 osaan, muotoile suorakaiteeksi ja laita vuokiin. Ripottele pinnalle siemeniä ja anna kohota leivinliinan alla 1h 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 250 asteiseksi. Pane leivät uunin keskitasoon ja suihkuta uunin pohjalle ja leipien pinnalle reilusti vettä suihkupullolla. Vähennä lämpötila 200 asteeseen 5 minuutin kuluttua. Avaa uunin luukku ja päästä uuniin ilmaa. Paista leipää 25 minuuttia.

Ota leivät uunista ja kumoa pellille ja paista niitä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Ohje: Glorian ruoka & viini lehdestä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Teya
Hyvän leivän vuoksi kannattaa nähdä vaivaa!!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään