17 999
17 999

Uunijäätelö / Jäätelökakku

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

POHJA:
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl vehnäjauhoja
vajaa½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
4 valkuaista
1 dl tomusokeria
1 litra vaniljajäätelöä
maitosuklaata pari riviä
nokare kookosrasvaa
2-3 säilyke persikoita

Jaa resepti

Ohje

Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi. Lisää jauhoseos mielellään sihdin läpi. Kaada taikina piirakkavuokaan. Paista 180 noin 6-8 min tai kunnes hiukan ruskistuu. Anna pohjan jäähtyä hyvin, laita se jääkaappiin noin tunti ennen täyttämistä.

Leikkaa persikat pieniksi kuutioiksi. Sulata nokare kookosrasvaa tai lämmitä tilkka kermaa ja sulata suklaa joukkoon. Esilämmitä uuni 225:n laita ylälämpö.

Vatkaa valkuaiset tomusokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Voitele sudilla pohja persikkaliemellä. Paloittele jäätelö pohjan päälle. Peitä jäätelö marengilla tiiviisti, ei saa jäädä yhtään aukkoa! Voit pursottaa marenkia myös koristeeksi jos olet nopea, mutta jokatapauksessa jätä pinta kumpumaiseksi. Laita uuniin yläosaan ja anna olla kunnes marenki saa hiukan väriä. Ota pois ja ripottele persikkakuutiot pinnalle ja valuta suklaata päälle. Tarjoa heti.

Lopun voi pakastaa ennenkuin jäätelö sulaa ja seuraavaksi kerraksi onkin hyvä jäätelökakku. Annoskuvassa on pakastettuna.

Nopea tehdä, ainoastaan pohjan jäähdyttämisessä kylmäksi menee aikaa, mutta kun pohjan tekee joskus aikaisemmin on nopea.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään