59 898
59 898

Karjalanpiirakat

Raaka-aineet

Ruiskuori
5 dl vettä
1 rkl suolaa
1/2 kg (n. 9dl) ruisjauhoja
250 g (n. 4dl) vehnäjauhoja
50 g voisulaa
Riisitäye
3 dl riisiä
5 dl vettä
1,5 l täysmaitoa
2-3 kpl munaa
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Ruiskuori (n. 50 kpl)

Sekoita vesi, suola ja jauhot, vaivaa seos kiinteäksi taikinaksi. Lisää loppuvaiheessa voisula ja jatka vaivaamista. Taikinan pitää olla kiinteää. Peitä taikina joka työvaiheessa huolellisesti liinalla kuorettumisen ehkäisemiseksi.

Riisitäyte:

Keitä riisiä vedessä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja hauduta ouuroa välillä sekoittaen n. tunti. Mausta valmis puuro suolalla ja voilla. Tarkista että maku on maukas, eikä mauton! Vatkaa jäähtyneen puuron joukkoon pari munaa. Anna puuron jäähtyä ennen kuin käytät sitä piirakoihin.

Valmistus:

Ota puolet kuoritaikinasta ja leivo siitä pitkä tasainen tanko. Jaa n. 25 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistele jauhoissa. Huom: jos pallot ei ole pyöreitä, reunoista tulee repaleisia. Kauli (ajele) taikina hyvin ohueksi. Niin ohueksi, että valo kuultaa lähes läpi. Kauliessa käytä paljon jauhoja! Lisää lituskalle puuroa ja käännä reunat. Kun kaikki piirakat ovat valmiita ne voi raakapakastaa ja paistaa jälkeenpäin. TAI paista 275 c, kunnes piirakat näyttää kypsiltä ja puuro-osa saa hiaman väriä.

NAM! (ohje Aira Samulinin mukaan)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään