Tomaattinen Jauhelihakastike

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 tlk kokonaisia tomaatteja (säilyke)
1 kpl sipulia
1 kpl porkkanaa
1 kpl valkosipulin kynsi
1 pala paprikaa
1 dl punaviiniä
1 rkl kasvisfondia
oliiviöljyä, mustaapippuria,vettä, tuore persilja/yrtti
400 g naudan jauhelihaa
1 kpl lihaliemikuutio
mustapippuria, pastan keitinvettä
sipulia
Pastaa haluamasi määrä
(parmesaania)

Jaa resepti

Ohje

Kuutioi ja viipaloi sipulit, porkkana ja paprikan pala. Kuullota niitä oliiviöljyssä pannulla, mausta mustapippurilla ja lisää kasvisfondi. Lisää tomaattisäilyke, huuhdo tölkki vedellä niin että vettä on noin desin-kahden verran. Lopuksi lisää punaviini ja jätä hautumaan.

Anna hautua välillä sekoitellen ja tomaatteja rikkoen tunnin verran jolloin kaikki ainekset ovat kypsiä. Maista ja mausta tuoreella yrtillä esim. persilja/timjami.

Paista jauheliha ja sipuli. Mausta liemikuutiolla sekä pippurilla. Lisää tomaattikastikkeeseen ja lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Voit tehdä vaikka lihapullia jotka paistat ja sitten laitat hautumaan kastikkeeseen. Tai vaihdat jauhelihan possunfileisiin, nautaan, broitsuun tai vaikka pelkkä tomaattikastike pastan kanssa.

Itse tein tomaattikastikkeen edellisenä päivänä ja valmistuspäivänä lämmitin soosin, paistoin ja maustoin jauhelihan, lisäsin soosiin. Tällä välin keitin pastan (pappardelle) ja raastoin parmesaanin. Siivilöin pastan ja lisäsin kastikkeen joukkoon.

Pastan keitto: keitä mahdollisimman iso kattilallinen vettä, lisää joukkoon ainakin parisen ruokalusikallista karkeaa merisuolaa. Lisää pasta. Keitä ohjeen mukaan al dente (hampaissa tuntuvaksi) ja siivilöi kaataen keitinvesi pois. Kippaa pasta nopeasti siivilästä takaisin kattilaan ilman että ravistat kaiken veden pois (makua, nestettä) ja sekoita kastikkeeseen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Alkuun vihreä salaatti, oheen punaviiniä ja pala hyvää leipää, se on siinä...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään