7 857
7 857

Meidän Hernekeitto niin tai näin;o))

Raaka-aineet

½ kg kuivattuja herneitä
1 iso keltasipuli
2 porkkanaa
1-2 kanaliemikuutiota
5-10 maustepippuria
Pilkottu kypsää broilerinlihaa / tai possun lihaa
vettä
suolaa, ripaus meiramia
n 1 kg Possun suolalapaa
savukinkkua tai boileria vaihtoehtoisesti

Jaa resepti

Ohje

Pese herneet tosi hyvin nypi huonot herneet pois ja laita isoon kattilaan, kaada kylmää vettä reilusti ja sirottele myös suolaa, anna turvota yön yli. Laita kattila liedelle (älä kaada vettä pois)ja anna hiljalleen kieuhua. Poista kertynyt vaahto pinnalta ja lisää tämän jälkeen liemikuutiot, silputtu sipuli. kuoritut pilkotut porkkanat, lisää maustepippurit ja halutessasi myös mustaa pippurirouhetta. Sekoita keittoa välillä ja lisää pienissä erissä aina vettä. Keitto saa kiehua hiljaisella n 3-4 tuntia. Mausta myös meiramilla.

Liha keittoon; Halutessasi poista lihasta nahka ja ylimääräinen rasva. Pese liha kylmällä vedellä. Laita kattilaan liha ja vettä niin että juuri peittyy. Anna kiehua ja ala kerämään vaahtoa pois pinnalta, Kun liemi on kirkas lisää pippuria ja suolaa. Keitä lihaa niin että alkaa irtoamaan luusta. Anna jäähtyä liemessä ja ota sitten liha leikkuulaudalle ja pilko suupaloiksi. Liemi saa jäähtyä niin että rasvakerros tulee päälle kauho rasvakerros pois. Lisää lihapalat ja liemi halutessasi keittoon ja keitä liha keiton kanssa kypsäksi. Minä keitän näin toisille mutta itselleni en laita lihaa ollenkaan kun syön. Mutta jos jossain keittoa tarjotaan lihalla niin toki syön.

Paloittelele keitetyt lihat eri lautasille niin jokainen saa ottaa haluamaansa lihaa tai jättää ottamatta.

Nauti keitto hyvän juustoleivän kanssa ja muutaman puristuksen sinappia vielä niin a vot.

Näin meidän äiti keitti keiton, ja oli ehdottomasti sitä mieltä että herneet on pestävä;o)) äitini tykkäsi paksusta rokasta (minusta muistutti enemmän puuroa) hän aina sanoi jotta minä tykkään sellaisesta keitosta jossa on 1 vettä ja kaksi hernettä hahaa , tykkään itse löysästä keitosta (keitto keittona ja puuro puurona). Näin tullaan taas siihen että makuja on monia eikä siitä tarvitse kiistellä ;o)

Ihmetyttää kun ihmiset eivät pese herneitä eikä lihaa saatika että keräisivät vaahdot pois, sekaan vain kaikkine päivineen porisemaan. hui

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 28 15 Lautaspannari
  • 17 7 PANNUKAKKU vadelmilla ja maitohillolla

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Että tämmöinen keitto meillä!!!;o)) Itse syön keiton ilman lihaa!! Yleensä keitän keiton tuplana ja ulkona. Siitä sitte laitetaan litran astioihin ja pakastetaan. Torstai on meillä yleensä hernerokkapäivä ja jälkkärinä pannaria tai vaihtoehtoisesti lettuja ;o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään