Syötävä jälkiruokakori

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

50 g suolatonta voita, huoneenlampoista
100 g tomusokeria, siiviloityna
1 appelsiinin kuori hienoksi raastettuna (tai sitruunan kuori)
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 kananmunan valkuaista
100 g vehnajauhoja, siiviloityna

Jaa resepti

Ohje

1. Laita kulhoon voi, sokeri ja appelsiinin kuori ja vatkaa elektronisella käsivatkaimella, kunnes massa on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää hunaja ja jatka vatkaamista. Lisää kananmunan valkuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja vatkaa, kunnes taikina on tasaista.

2. Peita kelmulla ja laita jaakaappiin levähtamaan tunniksi.

3. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen). Laita uunipellille leivinpaperi. Laita taikina(a) pursotinpussiin (pieni tylla).

4. Pursota taikinalla ohuesti iso L-kirjain paperille. Sitten yhdista taikinalla kolmas sivu aaltoilemalla (muodostit kolmion). Pursota sitten taikinalla kolmion sisälle ruutukuvio.

5. Paista uunissa 4 min tai kunnes taikina on kauniinvärinen. Ota pelti uunista ja siirrä "keksi(tuile)" pöydälle lastan tai palettiveitsen avulla pohjapuoli ylöspäin. Kääraise keksi NOPEASTI (KOVETTUU HETI) kaulimen ympärille, ja anna jäähtya. Kun keksi on kylmä, irrota se varovasti vetäen kaulimen päältä. VALMIS :)

6. Tayta keksikori vaikka jäätelöllä, marjoilla ja hedelmillä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 4 Omena & vadelma
  • 2 5 Bakewell piirakka
  • 7 4 Madeira kakku
  • 2 0 Syötävä sei!
  • 1 1 Appelsiinin makuiset suklaapikkuleivät
  • 4 7 Sitruunainen piirakka

Kommentit

minna bunce
Jos et kayta kaikkea taikinaa, se on kateva myos pakastaa. Sulaa nopeasti eika paistamisessa mene kuin muutama minuutti. Pakastan yleensa myos perus pikkuleipataikinan (makkaran muotoisena kelmuun kaarittyna), leikkaan vain taikinasta siivuja tarvittavan maaran...uunipellille ja tuoreet pikkuleivat ovat valmiina hetkessa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään