18 298
18 298

Browniet

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

200 g voita tai margariinia
200 g taloussuklaata tai tummaa leivontasuklaata
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
100 g maitosuklaata
100 g hasselpähkinöitä kokonaisena tai rouheena
3 kpl kananmunia
3 dl sokeria

Jaa resepti

Ohje

Resepti on muokattu enemmän omaan makuun sopivaksi Fazerin kolmen suklaan brownie -reseptistä.

Vuoraa kulmikas, halkaisijaltaan 20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Myös pyöreä irtopohjavuoka toimi hyvin.

Sulata paloiteltu taloussuklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Mikron teho kannattaa laittaa noin puoleenväliin ja lämmittää pari minuuttia kerrallaan, niin pitkään kunnes voi on sulanut ja suklaa pehmennyt. Keskeytä lämmittäminen, jos voi alkaa kiehumaan tai roiskumaan. Sekoita kunnes seos on tasaista. Paloittele maitosuklaa ja tee hasselpähkinöistä sopivan kokoista murskaa. Voit tietysti käyttää valmista pähkinämurskaakin, mutta itse tykkään, että pähkinöissä on hieman enemmän purtavaa.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-voiseos munavaahdon sekaan ja kääntele sekaisin varovaisesti. Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe, siivilöi suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän. Kääntele sekaan lopuksi paloitellut suklaat ja pähkinät. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa puoli tuntia. Älä ylitä paistoaikaa, niin leivonnainen jää sisältä vielä kosteaksi ja meheväksi.

Anna kakun jäähtyä kokonaan ja ota se pois vuoasta. Paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka kermavaahdon ja vadelmien kera.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

ljmz
Kuulemma paras suklaakakku ikinä. ;)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään