7 598
7 598

Hasselpähkinäkakku

Raaka-aineet

200 g hasselpähkinöitä
1 dl perunajauhetta
1 tl leivinjauhetta
hiven suolaa
6 kpl kananmunaa
2 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
1 iso tlk säilöttyjä päärynöitä
säilykkeen nestetta kostutukseen
300 g suklaapähkinälevitettä (Nutella)
200 g toureejuustoa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Jaa resepti

Ohje

Jauha pähkinät yleiskoneessa aika hienoksi (pähkinäjauhe korvaa vehnäjauhon) Sekoita jauhetut pähkinät, perunajauho, leivinjauhe sekä suola keskenään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Anna valkuaisten lämmetä hetki huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi.. Sekoita keltuaiset ja sokeri kevyesti. Lisää keskenään sekoitettu kuivat aineet ja maito. Sekoittaa varovasti joukkoon vatkattu munanvalkuainen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun Ø 24 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin alaosassa 175 °C 45 minuuttia. Poista reuna ja anna pohjan kokonaan jäähtyä.

Leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta molemmat pohjat nesteellä. Voitele noin puolet pähkinävoiteesta yhdelle pohjalle. Kun voide on kova ja sitä on vaikea levittää, sulata sitä muutama minuuttia lämpimässä uunissa. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne pähkinävoiteen päälle limittäin. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä täyte toisen pohjan päälle ja laita pohja päärynöiden päälle. Peitä kakku ja reunat loput pähkinävoiteella ja laita kylmään. Koristelu vapaaehtoinen.

Ruusut väänsin Lidlista ostetusta hedelmätoffeesta. Ja Pähkinälevite oli myös Lidlista (Choco nussa) mutta kuitenkin seuraava kertaa keitän päälle suklaakuorrutuksen

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään