Pasta alla Norma

Reseptiä katsottu 17 320 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 munakoiso
1 pieni sipuli
4-5 erittäin kypsää tomaattia (tai purkkitomaatteja jos sinulla ei ole kunnollisia tomaatteja)
2-3 kynttä valkosipulia
tuoretta basilikaa (ja oreganoa)
ricotta salataa (tai, pecorinoa tai parmigianoa)
suolaa
pippuria
(sokeria)
(valkoviiniä)
(punaista kuivaa chiliä)
pastaa
hyvää oliiviöljyä

Ohjeet

Sain tämän reseptin sisilialaiselta perhetutultani, kun tutustuin tähän ruokalajiin ensimmäistä kertaa vieraillessani Sisiliassa. Jostakin syystä tämä ei ole ymmärtääkseni niin kovin tunnettu ruokalaji Etelä-Italian ulkopuolella.

 

1. Viipaloi munakoiso reiluhkoiksi viipaleiksi, ja pane viipaleet hikoilemaan reiluun suolaan tunniksi tai vaikka pariksi. Pyyhi hikoilleet munakoisoviipaleet, ja paista sitten kuumahkossa oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Varo ettet polta! Öljyä saa olla runsaasti. Samoin suolaa voi olla ihan reippaasti. Paista useassa erässä, jos teet isomman annoksen. Jäähdytä pannu keski-lämpöiseksi.

2. Pane munakoisot syrjään. Kuullota pannulla pilkottu sipuli ja pieneksi silputut valkosipulit. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää pilkotut tomaatit, ja anna muhia kasikkeeksi. Mausta yrteillä ja halutessassi valkoviinillä, sokerilla ja chilillä. Tomaatteja ei tarvitse mielestäni kaltata tätä ruokalajia varten, mutta mikään ei estä sinua tekemästä niin, jos haluat pehmeän kastikkeen.

3. Anna kastikkeen hautua, ja valmista samalla pasta puolikypsäksi. Valuta pasta, mutta säilytä hieman keitinvettä. Pane pasta takaisin kattilaan, ja lisää osa kastikkeesta joukkoon. Anna muhia kunnes pasta on lähes al dente. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä ja sitten raastettua ricotta salataa.

4. Annostele pasta lämpimille lautasille, päälle tomaattikostiketta, ricottaa, munakoisot ja basilikanlehtiä.


Kommentit

Grillimestari

Maukkaita lihaisia (ja ehkä hieman muitakin) herkkuja kuumaan grilliin.