29 279
29 279

Grillikylki

1 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

Sian kylkeä
viinietikkaa
hunajaa
coca-colaa
soijakastiketta
paprikajauhetta
mustapippuria
chilijauhetta
Dijon sinappia
tomaattipyreetä
valkosipulia
sipulia
tuoretta inkivääriä
laakerinlehtiä
kokonaisia mustapippureita
porkkanaa
naga Morich- jauhetta
kuminaa murskattuna
lihalientä
öljyä
Worcestershire-kastiketta
suolaa
tarpeeksi olutta

Jaa resepti

Ohje

Päätin aloittaa grillikauden tavallista aikaisemmin, loppiaisena. Esikypsentämällä ribsit saa suht lyhyellä grillauksella hyvää. Käytin marinadiin joululahjaksi saamaani naga morich jauhetta. Tarjottiin lisänä grillattuja vihanneksia, herkkusieniä pekonissa ja homejuustossa, valkosipuleja sekä perunasalaattia. Toki pitkään savustamalla ilman keittämistä tulee parhaat, (3-2-1 tekniikka dry rubilla) mutta tämä on ihan hyvä keino jos ei ole kunnon savustinta tai grilliä käytössä. 

1. (edellisen päivän valmistelu). Keitä kattilassa vettä, lisää pari lohkottua sipulia ja porkkanaa, reilusti suolaa, kokonaisia mustapippureita, pari laakerinlehteä ja kylkipalat. Keitä kyljet puolikypsän ja kypsän välimaastoon. Nosta kylkipalat lautaselle jäähtymään. Jos haluat lientä, keitä keittoliemi kokoon.

2. Sekoita marinadiin: etikka, soija, hunaja, cola, tomaattipyree, mausteet, valkosipuli murskattuna, raastettu inkivääri, lientä, hitunen sinappia ja suola (jos soijakastike ei ole kovin suolaista). Mitään mittoja en tähän osaa laittaa, makuaistihan on kokin luotettavin apuväline. En laita ribsimarinadiin öljyä, koska mielestäni se ainoastaan vaikeuttaa makujen imeytymistä valmiiksi rasvaiseen lihaan. Laita jäähtyneet kylkipalat kylmään marinoitumaan pusseihin seuraavaan päivään asti.

3. Paahda hyvin hitaasti silputtu sipuli makeaksi, ja lisää loppuvaiheessa olutta pannulle ja hauduta vielä hetki. Lisää sipulit ja öljyä marinadin loppuihin. Tästä tulee grillauskastike.

4. (grillaus) Pyyhi ylimääräiset marinadit pois. Grillaa keskilämmöllä kaunis väri pintaan. Valele grillauskastikkeella. Kun ribsit on valmiita, nosta ne vuokaan. Sivele loppu grillikastike ribsien päälle, ja laita epäsuoralle tulelle grilliin, tai uuniin 150 asteeseen ennen tarjoilua. Sillä aikaa voit järjestellä muut herkut pöytään.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Tulinen salaatinkastike + salaatti
  • 3 0 Tulinen tomaatti-katkarapukeitto
  • 23 10 Murea Grillikylki
  • 3 2 Takuumurea Grillikylki
  • 23 8 Grillikylki uunissa
  • 2 1 Chilimutakakku

Kommentit

Juri
Teki mieli grillata, joten grillasin. Lihaakin kun sattui olemaan...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään