Kuuma valkosipuli-chili-öljy

30 - 60 min

Raaka-aineet

2 dl kuivattua chilimurskaa
5 dl rypsiöljyä
10 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria

Jaa resepti

Ohje

  1. Desinfioi lasinen säilytyspurkki keittämällä sitä vedessä n. 10 minuuttia ja antamalla sen kuivua itsekseen sisäpuolelta.
  2. Pilko valkosipuli.
  3. Lämmitä öljy kattilassa n. 120 asteeseen, nosta kattila levyltä ja lisää chilimurska. Chilinpalojen pitäisi kuplia kevyesti öljyssä.
  4. Jonkin ajan päästä kun öljy alkaa jäähtyä (mutta kuplii vielä), lisää valkosipulit, suola ja sokeri.
  5. Kun seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, kaada se säilytysastiaan. Viikon jälkeen on hyvä siivilöidä kiinteä aines pois (jonka voi myös halutessaan jättää mikäli haluaa).

Jos lämpömittaria ei ole saatavilla, eikä halua ottaa riskiä chilimurskan palamisesta: Lisää chilin kylmään öljyyn ja laita kattila levylle sen jälkeen. Kun chilit ovat jonkin aikaa kuplineet, poista lämmöltä ja lisää valkosipuli jne.

OSTOSVINKKI: Hyvälaatuista murskattua chiliä saa aasialaisista ruokakaupoista suurempiä määriä edullisesti. Tavallisissa marketeissa olen nähnyt murskattua chiliä vain pienissä lasipurkeissa tai täyttöpusseissa todella suolaiseen hintaan - etnisistä kaupoista saa monikymmenkertaisen määrän laadukkaampaa tavaraa samaan hintaan.

TURVALLISUUDESTA: Luonnollisesti ole varovainen käsitellessäsi kuumaa öljyä. Huolehdi myös säilytysastian hygieniasta, jotta ruokamyrkytysten ym. riski minimoidaan. Vahvasti suosittelen käyttämään lämpömittaria, sillä käy helposti niin, että chilit ja valkosipuli palavat tai jopa syttyvät tuleen jos öljy on liian kuumaa! Öljyn lämpötilaa kun on suhteellisen vaikea arvioida ennen kuin se alkaa savuamaan (jolloin se todellakin on jo aivan liian kuumaa!)

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Kuuma mokkakahvi
  • 3 0 Kuuma kylpy parsalle - Bagna càuda
  • 1 1 Kuuma suklaa-unelma,2 annosta
  • 0 0 Kuuma maitokakku
  • 4 1 Kuuma Omena Tasku
  • 3 1 Kuuma ananas

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään