5 203
5 203

Kesakurpitsankukka- risotto

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

200 g risotto-riisia (arborio)
3 kesakurpitsaa
8 kesakurpitsankukkaa
1 pieni Sipuli
oliivioljya
suolaa, pippuria
1 hippu sahramia
valkoviinia
n.1 l kasvislienta
parmesaaniraastetta, voita

Jaa resepti

Ohje

1. Aukaise kukat ja poista niista ydin. Pese ne huolellisesti juoksevan veden alla ja asettele leveasti keittiopyyhkeen paalle kuivumaan. Pese myos kesakurpitsat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli.

2. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa. Valitse iso ja kannellinen valurauta pannu. Kuumenna siina runsaasti oliivioljya ja ruskista sipuli kauniin kuultavaksi. Lisaa joukkoon kesakurpitsakuutiot ja jatka paistamista kunnes ne pehmenevat hieman. Kaada kaikki pannulta hetkeksi pieneen kulhoon odottamaan.

3. Kuumenna taas samalla pannulla oliivioljya ja paahda siina riisia n. 5 minuuttia. Lisaa puoli lasillista valkoviinia ja anna sen haihtua melkeen kokonaan. Ala lisaamaan kuumaa kasvislienta kauhallinen kerrallaan niin, etta riisi imee sen aina kokonaan itseensa. Suolaa ja pippuroi. Jatka talla tavoin, valilla kannella peittaen, kunnes riisi on melkeen kypsaa.

4. Kaada joukkoon kesakurpitsakuutio-sipulisekoitus, kukat kasin revittyina ja sahrami ja jatka kasvisliemella viela niin kauan etta riisi on mielestasi sopivan kypsaa.

5. Tarkista suola ja ota pannu pois liedelta. Sekoita joukkoon nokare voita ja kourallinen parmesaaniraastetta. Anna risoton vetaytya n. viisi minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.

6. Tarjoile parmesaaniraasteen kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Kana-herkkusieni risotto
  • 0 0 Jauheliha-herkkusieni risotto
  • 2 0 Ei läheskään risotto
  • 7 14 Kampasimpukka & risotto Milanese 13.3.2015
  • 6 7 Gorgonzola-paaryna risotto
  • 3 3 Vihreä risotto 10.5.2019

Kommentit

masotto
Hyva alkuruoka vaikka sunnuntailounaalle.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään