31 189
31 189

Jurin täytetty uunihauki

5 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

parin-kolmen kilon hauki
kermaa
suolaa, valkopippuria
valkoviiniä
keitettyjä kananmunia
keitettyä riisiä
säliöttyjä luumuja
sipulia
pekonia
1 kananmuna
korppujauhoja
voita
tilliä
kalalientä

Jaa resepti

Ohje

1) Ota Rapala Magnum, tai Räsänen. Pyydä hauki.

2) Siisti ja suolaa kala. Ei kannata läträtä veden kanssa, vaan mieluummin kaapia kalvot ja munuaiset pois ja pyyhkiä paperilla. Anna kalan suolautua. Jos kala on iso, voi selkään tehdä muutamia viiltoja.

3) Nosta hauki voideltuun uunivuokaan. Ruskista hieman pannulla pekonisilppua ja kuullota sipulit. Sekoita täytteeseen sipulipekoniseos, pilkotut luumut, keitetty riisi, pilkotut kananmunat, tilliä ja kerma.

4) Täytä hauki niin pulleaksi kuin mahdollista, ja sulje esim. cocktailtikuilla. Lopun täytteen voi laittaa hauen viereen.

5) Paista uunissa miedohkolla lämmöllä. Valele haukea välillä valkoviinillä. Kun hauki on hieman paistunut, valele se ensin sulalla voilla ja kohta kananmunalla. Ripottele päälle korppujauhoja, ja laita takaisin uuiin kypsymään.

6) Kun hauki on kypsä, siivilöi paistoliemi ja laita se kattilaan. Lisää joukkoon kermaa ja valkoviiniä maun mukaan, kalalientä ja tillisilppua. Mielestäni kastikkeeseen ei tarvitse lisätä enää voita. Sitruunaa voi käyttää oman maun mukaan, itse en käytä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 3 Kevyempi uunihauki
  • 1 0 Okun fileerattu uunihauki anopinruodolla
  • 3 2 Jurin alkupala-crostini
  • 2 2 Jurin NY- steak sandwich
  • 3 0 Jurin täytetty uunikuha
  • 9 9 Stroganov Jurin tapaan + Stroganov vanhaan tapaan

Kommentit

Juri
Hauki, tuo niin maukas ja niin aliarvostettu kala, jota Suomen vedet ovat täynnä! Oikein laitettuna hauki on erinomainen ruokakala, mutta yleensä sen valmistaminen vaatii hieman ponnistelua. Kylmän veden aikaan pyydetty hauki voidaan mielestäni laittaa millä tahansa tavalla. Kesällä suosittelen rannasta pyydettyjen hauenpentujen valmistustavaksi paistamista tai, jostain syystä ei kovinkaan tavallista, savustamista. Myös erilaiset eksoottiset kokeilut ja voimakkaat mausteet sopivat hyvin. Omasta mielestäni kalan fileoiminen monesti on suurin virhe, minkä kalan valmistuksessa voi tehdä. Tässä hyvin joulukalaksi sopiva täytetty uunihauki.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään