9 661
9 661

Kaalikääryleet

Raaka-aineet

1 keskikokoinen valkokaalin pää
2-3 rkl voita tai margariinia
1-2 rkl siirappia
2 dl lihalientä
1/2-1 dl Kermaa
suolaa
valkopippuria
kiinalaista soijaa
jauhelihatäyte:
150 g jauhettua naudanlihaa
150 g jauhettua sianlihaa
1/2 dl riisiä
3 dl maitoa
1/2 rkl voita tai margariinia
suolaa
valkopippuria

Jaa resepti

Ohje

Huuhtele riisit ja paista niitä voissa. Lisää maito ja keitä löysähkö puuro. Jäähdytä puuro, sekoita kaikki täytteen ainekset, sekoita ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Maista.

Poista kaalista uloimmat lehdet sekä kanta (myös sisältä voi kovertaa kantaa pois). Ryöppää kaali miedosti suolatussa vedessä. Valuta keittämisen jälkeen ja iroittele varovasti lehdet, joista poistetaan paksuimmat lehtiruodit.

Laita lehdelle täytettä, kääri kauniiksi kääryleeksi (ja sido langalla). Aseta kääryleet voidellulle uunipellille. Voit lisätä vielä pinnalle suolaa ja valkopippuria. Voitele kääryleet voisulalla ja valuta päälle siirappi.

Paista 250 asteessa, kunnes kääryleet ovat molemmin puolin kauniin ruskeita (noin 1 - 1 1/2 tuntia). Valele kääryleitä paistamisen aikana paistinliemellä ja lihaliemellä. Kääntele välillä.

Siivilöi paistinliemi ja suurusta se voilla ja vehnäjauholla. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja kiinalaisella soijalla. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kera.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Appa
Ohje kirjassa Keittotaidon kultainen kirja.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään