82 026
82 026

Suklaaneliöt

30 - 60 min

Raaka-aineet

POHJA
300 g margariinia
4 dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
päällyste
100 g margariinia
6 dl tomusokeria
2 rkl Kahvia
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
nonparelleja

Jaa resepti

Ohje

Ohjeesta tulee pellillinen.

Pohja:

Sekoita sulanut rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat. Lisää loput kuivat aineet yhteen sekoitettuna. Kaada pellille ja paista 200 asteessa n. 25-30 min.

Päällyste:

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen tomusokeri pienissä erissä hyvin sekoittaen (niin että tomusokeri ehtii kunnolla sulaa). Lisää kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri, älä anna kiehua! Kun seos on tasainen, ota kattila levyltä ja kun seos alkaa hiemankin paksuuntua, kaada pohjan päälle ja ripottele nonparellit nopeasti.

Suosittelen käyttämään aitoa kaakaojauhetta, mutta jos käytät muuta (esim. o\'boy tms.) niin saa laittaa hiukan enemmän.

Älä anna pohjan juurikaan jäähtyä ennen päällysteen kaatamista, muuten se saattaa jäädä irtonaiseksi! Eli mahdollisimman nopeasti pohjan uunista ton jälkeen päällystys.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

maikeri
Tämä on äidiltä "peritty" resepti ja tästä ovat kaikki pitäneet! Hieman työläyttä aiheuttaa tuo ajoitus pohjan ja päällysteen kanssa ja nopeutta vaativa päällystys, mutta kyllä se vaan on sen arvoista :) Jos mahdollista, niin ottakaa kaveri tuohon päällystykseen mukaan, niin homma hoituu mutkattomammin (yksinkin kyllä onnistuu. :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään