23 875
23 875

Paistettu riisi katkaravuilla

3 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

6 dl keitettyä riisiä (enemmänkin voi laittaa)
200 g katkarapuja (mieluummin isoja)
1 porkkana
1 Sipuli
2 kananmunaa
soijaa
seesamiöljyä
limemehua

Jaa resepti

Ohje

Jos sinulla ei ole esimerkiksi edellisenä päivänä tähteeksi jäänyttä riisiä, keitä sitä riisin oman keitto-ohjeen mukaan. Edellisenä päivänä keitetty riisi toimii paremmin, koska se ei ole niin vetistä kuin vastakeitetty. Itse käytin tässä jasmiiniriisiä.

Sulata jäiset katkaravut (esim. mikrossa sulatusteholla, ei missään nimessä täydellä teholla, ettei ne mene kasaan). Silppua sipuli ja raasta porkkana. Riko kananmunat wokkipannuun miedolle lämmölle ja hämmennä niitä koko ajan, jotta tuloksena on vielä hieman löysää "kokkelia". Kaada munakokkeli pois pannulta vaikka lautaselle.

Kuullota sipuleita öljyssä hetken aikaa pannulla ja lisää porkkanaraaste joukkoon. Lisää riisi ja katkaravut pannulle ja sekoittele taas hyvin. Tässä vaiheessa levy saa olla aika kuumalla. Kaada munakokkeli paistoksen joukkoon, sekoittele ja mausta koko setti soijalla, seesamiöljyllä ja limemehulla.

Soijaa voi kaataa joukkoon pari lorausta, limemehua noin ruokalusikallisen verran ja seesamiöljyä ehkä tee- tai ruokalusikallinen (kannattaa maistella ja lisätä mausteita oman maun mukaan). Sitten kun maku on kohdallaan ja riisit ovat irronneet toisistaan, ruoka on valmista!

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Paistettu riisi
  • 1 0 Paistettu riisi kukkakaalista
  • 14 6 Paistettu riisi (kiinalainen keittiö)
  • 14 0 Paistettu riisi
  • 3 3 Paistettu riisi
  • 1 0 Punainen Curry katkaravuilla

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään