CHILI (säilöntä)

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

ETIKKALIEMI:
3 dl sokeria
2 dl etikkaa (voit käyttää myös valkoviinietikkaa)
2 dl vettä
1 laakerinlehti
2 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl valko tai maustepippureita
1 tl suolaa
(säilöntäainetta)

Jaa resepti

Ohje

KUIVAUS:

Halkaise chilit (pilko), poista siemenet. lado kuivuriin, lämpötila korkeintaan 50 astetta. Chilit ovat valmiit, kun ne rapsahtavat poikki. Kuivatuista chileistä voit tehdä rouhetta tai jauhetta. Kuivaus onnistuu myös sähköuunissa, tällöin luukku on jätettävä raolleen, jotta ilma pääsee kiertämään kunnolla. Jauhettaessa ole varovainen, chilipöly on erittäin tulista !

PAKASTAMINEN:

Pakastaminen on helppo tapa säilöä chilit. Maku ja väri säilyy hyvin, rakenne hieman kärsii. Laita puhtaat chilit ilmatiiviisiin pakasterasioihin kokonaisina, annospakkauksiin. Pakasta.

ÖLJYYN SÄILÖMINEN:

Lado puhtaat chilit puhtaaseen purkkiin ja kaada päälle oliiviöljyä, sulje tiiviisti, säilytä kylmässä. Lisukkeeksi sopii vaikkapa valkosipulin kynnet ja rosepippurit. Kun chilit on syöty, öljyä voi käyttää maustamiseen.

ETIKKA SÄILÖNTÄ: (tässä kaksi tapaa)

Käytä ensiluokkaisia raaka-aineita. Huolehdi puhtaudesta.

1.Kiehauta etikkaliemi. Lado kokonaiset tai pätkityt chilit pestyihin ja säilöntäaineella huuhdeltuihin lasipurkkeihin, kaada päälle kuuma etikkaliemi. Sulje tiiviisti ja säilytä kylmässä.

2. Kiehauta etikkaliemi. Lisää joukkoon chilit (pistele kokonaisiin muutamia reikiä) ja kiehauta n. 1-2 min. Lado purkkeihin ja kaada liemi päälle. Sulje ja säilytä viileässä.

Purkkeihin voi laittaa erilaatuja myös sekaisin.

Anna etikkaan säilöttyjen chilien maustua ainakin 3-4 viikkoa, ennen käyttöä.

Voit käyttää myös perus etikkalientä, ilman mausteita !

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään