427 507
427 507

Paholaisen hillo

Raaka-aineet

800 g tomaattimurskaa
400 g punaisia paprikoita (n. 2kpl koosta riippuen)
1 Sipuli
2-4 kpl punaista chiliä (mietoja)
6-8 kpl valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl Oreganoa
½ dl etikkaa (esim. omenaviinietikkaa)
1 pkt Dansukker hillo-marmeladisokeria

Jaa resepti

Ohje

Kaada tomaattimurska kattilaan. Pilko paprikat ja sipuli pieneksi silpuksi. Halkaise chilit ja poista siemenet esimerkiksi valuvan veden avulla. Pilko myös chilit pieneksi silpuksi. Chilien käsittelyssä kannattaa käyttää suojahanskoja (esim. kauppojen siivousosaltolta saa kertakäyttömuovihanskoja).

Laita silput kattilaan tomaattimurskan sekaan. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa joukkoon. Lisää myös mausteet ja sekoita. Anna kiehua 30-40 minuuttia. Sekoittele välillä.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kiehauta uudelleen ja keitä noin 5 minuuttia.

Jäähdytä hetki ja laita hillo lasipurkkeihin. Säilytä viileässä. Minä tein tuplasatsin ja sain 9 purkillista hilloa (käytin mm. pesto- ja aurinkokuivattujen tomaattien purkkeja).

 

Alkuperäinen ohje Dansukkerin sivuilta.

 

Vinkki säilöntään:

Pese lasipurkit kansineen huolellisesti. Kun hillo kiehuu laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Laita purkit kylmään uuniin (ei kuumaan etteivät purkit räjähdä lämmönvaihtelun vuoksi) ja anna olla siellä noin puoli tuntia. Samaan aikaan keitä purkkien kannet kattilassa, jossa on vettä sen verran että kannet peittyvät. Nämä toimenpiteet steriloivat purkit ja pitävät bakteerit loitolla.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

_Hattara_
Paholaisen hillo on tosi hyvää! Käy esimerkiksi liharuokien kanssa. Ehdoton suosikkini on kermainen broileripasta, jonka päälle raastan parmesanjuustoa ja kruunaan annoksen paholaisen hillolla. Lyömätön yhdistelmä!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään