8 787
8 787

Höyrytetty pangasius

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

2 kpl Pangasius fileitä
2 kpl merileväarkkia
1 kpl porkkana
Kastike:
1 kpl salottisipuli
1 kpl pieni porkkana
10 cm purjon vartta
2 rkl osterikastiketta
1 rlk kalakastiketta
6 dl vettä
1-2 rkl ruokosokeria
1 kpl sitruuna
0,5 kpl kalaliemikuutio
1 dl katkarapuja
riisi:
3 dl riisiä
6 dl vettä
1 kpl kalaliemikuutio
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria

Jaa resepti

Ohje

Pangasius:
Kuori porkkana ja viipaloi pitkittäin. Laita Pangasius-file merileväarkin reunalle ja sen keskelle porkkanaviipaleet. Kiedo rullalle sushin tapaan ja paloittele n.2-3cm paloiksi. Höyrytä kattilassa n.5-7 min. Älä tee liian paksuja paloja, koska merileväarkki ei kestä pitkää höyryttämistä.

Kastike:
Pilko porkkana, purjo ja salottisipuli ohuiksi viipaleiksi ja lämmitä pannulla muutama minuutti. Lisää joukkoon ensin kalaliemi, sekoita, sitten osterikastike ja lopuksi vesi. Purista mukaan vielä sitruunan mehu, ripottele hieman ruokosokeria ja murenna kalaliemikuution puolikas. Hauduta miedolla lämmöllä n. puolituntia. Lisää vettä tarvittaessa. Kun kastike on kirkkaan ruskeaa ja saostunut, siivilöi se, laita katkaravut liemeen ja kiehauta vielä kerran.

Riisi:
Keitä riisi ohjeessa mainittujen aineiden kera kannen alla n. 10 minuuttia, jotta kaikki neste imeytyy riisiin. Varo polttamasta pohjaan!

Tarjoile Pangasius-rullat riisipedillä ja kaada päälle hieman katkarapukastiketta. Koristele vielä parilla kokonaisella katkaravulla. Voit tarjota ohessa myös japanilaisittain soijakastiketta ja wasabia, kuten kuvassa, mutta Pangasius on maukasta ilman niitäkin.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 6 Höyrytetty Sitruunamehu
  • 0 1 Possua makeana soosina
  • 7 1 Höyrytetty herkkulihapiirakka
  • 7 1 Höyrytetty riisi kiinalaiseen tapaan
  • 1 0 Höyrytetty kuharulla
  • 3 3 Tom Yam keitto

Kommentit

tvlupa
Helppo ja terveellinen, hieman japanilaishenkinen ateria. Upposi lapsiinkin kuin häkä! Höyryttämisen voit tehdä tavallisessa pastakattilassakin, kunhan et upota merilevää vetteen. Sitä se ei kestä. Ups! Ainut ottamani kuva taisi vähän tärähtää. Sori.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään