16 278
16 278

Kolmen suklaan kakku

12 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

1 pkt suklaakeksejä
30-50 g margariinia
6 kpl isoja munankeltuaisia
1 3/4 dl sokeria
2 dl maitoa
80 g maitosuklaata
80 g valkosuklaata
80 g tummaa suklaata
6 kpl liivatelehtiä
3 dl kuohukermaa

Jaa resepti

Ohje

Pohja: murenna suklaakeksejä ja sekoita joukkoon sulatettua margariinia. Taputtele leivinpaperin päälle rengasvuoan pohjalle.

Kiisseli: 6 isoa keltuaista, 1¾ dl sokeria, 2 dl maitoa. Sekoita ½ dl sokeria keltuaisiin. Yhdistä loput sokerista maitoon.Kiehauta maito-sokeriseos ja lisää joukkoon keltuaisseos. Kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on paksuhkoa kiisseliä. Jäähdytä ja jaa kolmeen osaan.

Suklaakerrokset: joka kerrokseen ¹/³ kiisselistä, tummaa/valkoista/maitosuklaata 80 grammaa kutakin, 2 liivatelehteä ja 1 dl kuohukermaa. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma (3 dl) löysäksi vaahdoksi. Sulata kussakin työvaiheessa suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lämmitä kattilassa tilkka kiisseliä ja sekoita siihen 2 kuivaksi puristettua liivatelehteä. Lisää loput kiisselikolmanneksesta ja suklaa koko ajan sekoittaen. Yhdistä lopuksi seokseen kermavaahto. Kaada täyte (värijärjestystä voi vaihdella) kakkupohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun teet seuraavaa kerrosta.Toista sama valkosuklaalla ja maitosuklaalla.

Anna kakun hyytyä yön yli. Irrota kakku veitsellä ja koristele kakku esim. sulatetulla suklaalla tai kaakaojauholla. Tee valkosuklaasta koristeita pursottamalla sulaa suklaata voipaperille.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Kolmen suklaan kakku 20.2.2016
  • 1 0 Kolmen suklaan kakku
  • 4 6 Kolmen suklaan kakku
  • 5 0 Kolmen suklaan juustokakku
  • 18 0 Kolmen suklaan kakku
  • 5 7 Kolmen suklaan muffinssit

Kommentit

Zazie
Voin vakuuttaa, että vaikka resepti vaatii vähän vaivannäköä, kakku on taatusti vaivan arvoinen. Monta kertaa on joku kysynyt, että mistä konditoriasta tällaisia kakkuja saa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään