Ihana jauhelihakastike

Reseptiä katsottu 3 083 kertaa
Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
700 g jauhelihaa
100 g valmiita sipulikuutioita (Pirkka)
3 porkkanaa
1 prk tomaattikastiketta
1 prk kevytkermaa
50-100 g creme bonjourin tomaatti-chili-tuorejuustoa (maun mukaan)
suolaa
pippurisekoitusta
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
paprikajauhetta
pizzamaustetta

Ohjeet

Ruskista jauhelihat paistinpannulla. Lisää sipulikuutiot ja kuoritut, pieniksi suikaloidut porkkananpalat. (Voit myös raastaa porkkanan raasteeksi, näin se sekoittuu hyvin kastikkeeseen ja kelpaa varmasti myös lapsille ja miehille!) Kuullota pannulla, kunnes porkkanat ovat mukavasti pehmenneet.

Lisää tomaattikastike ja kevytkerma.

Lisää tomaatti-chili-tuorejuusto esim. lusikallisina ja sekoittele, kunnes se sulaa kastikkeen joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla, valkosipulijauheella, sipulijauheella, paprikajauheella, pizzamausteella, grillimausteella, chilillä... Oman maun mukaan!

Tarjoa pastan kanssa ja ripottele päälle juustoraastetta.


Kommentit

beibee
Helppo ja nopeatekoinen perusruoka, johon porkkana tuo terveellisyyttä. Kastikkeesta on helppo tehdä erilaisia variaatioita käyttämällä esimerkiksi yrteillä tai valkosipulilla valmiiksi maustettua tomaattikastiketta. Voit myös käyttää valmista pastakastiketta lasipurkista. Porkkanan lisäksi sekaan sopivat esimerkiksi puolitetut tuoreet kirsikkatomaatit. Jos haluat keventää ruokaa, käytä vähärasvaista jauhelihaa ja valuta siitäkin paiston aikana irtoava rasva pois. Käytä lisäksi mahdollisimman vähärasvaista kermaa. Voit myös lisätä porkkanan määrää, se ei kastiketta huononna, päin vastoin! Osan jauhelihastakin voi korvata soijarouheella.