15 021
15 021

kylmäsavukirjolohi voilepäkakku

Raaka-aineet

1 purkki creme fraizea
1 purkki ruohosipuli tuorejuustoa
n. 300 grammaa kylmäsavu kirjolohta
loraus sitruunamehua
2 cm kurkkua raastettuna
3 palaa ruispaahtaria
6 palaa vaaleaa paahtoleipää
tilliä
ruohosipulia
sitruunapippuria

Jaa resepti

Ohje

Sekoita creme ja ruohosipuli tuorejuusto keskenään. Siirrä sivuun noin yksi kolmasosa seoksesta. Se käytetään kakun kuorruttamiseen.

Leikkaa kylmäsavukala pieniksi paloiksi tai siivuiksi. Mitä pienemmäksi, sitä helpompaa kakkua on leikkaa. Jätä osa kalasta koristeluun. Raasta kurkku.

Sekoita kala, sitruunapippuri ja mehu creme-tuorejuustoseokseen. Silppua sekaan ruohosipulia ja tilliä maun mukaan. Suolaa ei tarvita, koska kala on suolainen.

Poista leivistä reunat. Laita 3 vaaleaa leipää astiaan, mistä haluat kakun tarjoilla. Levitä päälle puolet täytteestä. Lado päälle ruisleivät ja niiden päälle kurkkuraaste. Kurkku mehustaa sopivasti ruispaahtarit. Lisää loput täytteet ja laita loput 3 vaaleaa leipää päälle.

Kuoruta kakku tuorejuusto-creme seoksella, jonka otit talteen aluksi. Koristele kakku kurkulla, kalalla, tilillä ja ruohosipulilla. Voit tietysti käyttää myös tomaattia, sitruunaa ym. mitä haluat.

Kakusta riittää noin 8 hengelle.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

minman
Tein ensimmäistä kertaa voileipäkakkua. Tämä on itse soveltamani resepti, tosi helppo ja nopea tehdä. Nyt täytyy tehdä pikkusiskon ylppäreihin vähän isompia ja enemmän. :D Ei kannata pelätä voileipäkakkujen tekoa, mä ainakin ennen pelkäsin, mutta en kyllä enää.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään