72 326
72 326

Vihreä Parsa Hollandaise

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 nippu vihreää parsaa
2 tl suolaa keitinveteen
liraus sitruunamehua
Hollandaise:
3 keltuaista
3 rkl kuivaa valkoviiniä
1+1 rkl sitruunamehua
150 g voita
½ tl suolaa
( 4 siivua ilmakuivattua kinkkua)

Jaa resepti

Ohje

Nämä parsat olivat hyvin tuoreita ja aika ohuita, ei tarvinnut edes kuoria, jos tarvii, kuori ohuelti noin puolestavälistä vartta alaspäin. Ota parsa käteen ja taita varren loppupäätä varovasti, varsi napsahtaa helposti poikki oikeasta kohdasta jossa poistettava kuivaosa alkaa. Keitä parsa laakeassa kattilassa lappeellaan suolalla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä, vettä sen verran että parsat peittyy tai parsakattilassa jolloin vettä vain nuppuihin saakka. Laita molemmat, parsan keittovesi ja kastikkeen haudutusvesi yhtäaikaa kuumenemaan.

Kastike: Erota keltuaiset teräskulhoon tai pienempään kattilaan, vatkaa joukkoon 1 rkl sitruunamehua, viini ja suola. Vesi ei saa kiehua! Laita parsat kiehumaan ja keitä muutama minuutti, kokeile kypsyyttä tikulla, nämä olivat sopivan napaloita 5 minuutissa. Vatkaa munamassaa kunnes se saostuu ja vaalenee, eikä munan maku tunnu. Vatkaa kuutioitu voi seokseen, lisää pikkuhiljaa. Ota astia pois vesihauteesta. Kun voit on lisätty, tarkista maku ja lisää sitruunamehua ruokalusikallisen verran, itse tykkään hyvin sitruunaisesta. Nosta parsat valumaan pyyhkeen päälle, siirrä lautaselle ja kaada kastiketta päälle.

Vähensin voin määrää alkuperäisestä reseptistä, tämän kestää maun kärsimättä, vähempi tuntuu jo maussa.

Kastike on vaikea lämmittää uudestaan, juoksettuu helposti.

Parsakattila on korkea, kapeahko kattila, jossa parsat mahtuvat olemaan pystyssä, en sen paremmin osaa kuvailla. Viiniä ei keitetä muutakuin mitä se hautuu, mutta sitä on niin vähän ettei alkoholi haittaa, antaa vaan hiukan makua ja kyllä tässäkin lämpötilassa prosentit haihtuu jonkinverran.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 5 4 Valkoista Parsaa ja Hollandaise-kastiketta

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Parsa - tomaattisalaatti
  • 0 0 Hollandaise
  • 3 3 Hollandaise reumaatikollekin 29.5.2022
  • 3 1 Primavera Parsa
  • 2 3 Hollandaise kastike
  • 3 3 Vihreä risotto 10.5.2019

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään