20 450
20 450

Tuulihatut (makeilla täyte-ehdotuksilla)

Raaka-aineet

2 dl vettä
100 g RASVAA
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3 munaa
täyte: kahvia, taloussuklaata ja kermaa

Jaa resepti

Ohje

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää kiehuvaan seokseen kaikki vehnäjauhot yhdellä kertaa koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Keitä seosta vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoilta. Jätä jäähtymään. Lisää munat jäähtyneeseen taikinaan yksitellen voimakkaasti vatkaten (käsivatkaimella). Ota taikinasta nokareita lusikalla leivinpaperille tai pursota ja paista 225 asteessa 10-20 minuuttia (koosta riippuen). Anna tuulihattujen jäähtyä pellillä ja täytä ne juuri ennen tarjoamista.

Täyte:

Kuumenna 4 rkl kahvia ja 100 g taloussuklaata kattilassa, sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt suklaaseos. Halkaise tuulihatut ja täytä.

Tai Mokkatäyte:

5 rkl maitoa, 1½ rkl hienoksi jauhettua mokka -tai pikakahvia, 75g taloussuklaata, 1½ dl kuohukermaa; Maito ja kahvi kattilaan. Kuumenna hitaasti, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois levyltä ja jätä maustumaan 5ksi minuutiksi. Kaada tiheän siivilän, tai suodatinpaperin läpi kulhoon ja jäähdytä. Sulata suklaa ja vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon, jäähtynyt kahvi varovasti sekoittaen ja kaksi kolmas osa hiukan jäähtyneestä suklaasta. Loput suklaat voit käyttää tuulihattujen koristeluun.

Muita täyte-ehdotuksia:

- jäätelö, hillo, kermavaahto, marjat, hedelmät, maitorahka, kiisselit, suklaa- ja pähkinälastut...

Tuulihatut voi myös pakastaa (ilman täytettä), mutta sulata ne huoneenlämmössä ilman kääreitä.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 2 2 Tuulihatut (suolaisilla täyte-ehdotuksilla)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään