LAMPAANVIULU

8 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

2-3 kg lampaanpaisti
kourallinen valkosipulin kynsiä kuorittuna
kourallinen basilikaa
vajaa kourallinen timjamia ja rosmariinia
mustapippuria myllystä
n.1 rkl hienoa merisuolaa
oliiviöljyä
3 dl vahvaa kahvia
6 sokeripalaa
1 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
KASTIKE:
paistoliemi
3 rkl vehnäjauhoja
vettä
2 dl kuohukermaa

Jaa resepti

Ohje

Turhan pientä viulua ei kannata hommata, se kuivuu helposti paistettaessa, tai vaatii ainakin paistopussissa kypsentämisen.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuivaa viulun pinta. Nosta viulu uunivuokaan tai korkeareunaiselle uunipellille. Sekoita kipossa yrtit, suola, mustapippuri ja tilkka öljyä. Pistele viulun pintaan reikiä terävällä veitsellä sinne tänne. Täytä reiät yrttiseoksella ja laita tulpaksi valkosipulin kynnet. Hiero viulun pinta öljyllä ja lopulla yrttiseoksella. Kaada pannulle viulun viereen lihaliemi. Laita viulu 225 asteiseen uuniin ja laske lämpö samantien 200 asteeseen. Noin vartin kuluttua valele pinta kahvilla ja pienellä lorauksella kermaa. Odottele taas vartti ja kaada loput kermat viululle. Nyt annetaan rauhassa paistua, välillä pannulle kertyneellä liemellä valellen, mitä useammin valelet, sen kauniimman pinnan ja maun, viulu saa. Tunnin kuluttua laske lämpö 125 asteeseen. Jos liemi meinaa kuivua pannulta lisää loraus vettä tai kahvia. Anna muhia vielä pari tuntia, valelua unohtamatta. (paisto-aika on n. reilu 1h / kg). Nosta paisti vadille ja peitä hyvin foliolla, laita uuniin että pysyy lämpimänä. Ota pannulle valunut liemi talteen kastiketta varten.

KASTIKE:

Kuumenna paistoliemi kiehuvaksi kattilassa. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja sekoita liemeen. Anna hetki kypsyä hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista maku.

Tarjoa lisukkeeksi, peruna-porkkanamuussia, hapankaalia tai sitruunajuureksia. ohessa linkit.

 

 

 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

metsänvartija
Nuotit esiin ja lampaanpolska soimaan ...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään