Synttärikakku

yli 24 h

Raaka-aineet

POHJA:
6 kpl luomumunia (lasiin mitattuna)
luomusokeria (saman kokoiseen lasiin saman verran)
vehnäjauhoja (saman kokoiseen lasiin saman verran)
1 tl leivinjauhetta
marjahyytelökuorrutus:
3 dl vettä
5 rkl liivatejauhetta tai 2dl hyytelösokeria
3-5 dl mustikoita ja mansikoita (jäisiä)
kostutus:
3 dl laimennettua sitruunamehua (sokeria)
Täyte:
6 dl hyla kuohukermaa
6-8 rkl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
4-6 dl mustikoita ja mansikoita (jäisiä)
Koristeluun:
4 dl hyla kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
mantelirouhetta

Jaa resepti

Ohje

6 munan kakku

Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi.Sekoita leivinjauhevehnäjauhoihin ja sihtaa siivilän läpi taikinaan ja sekoita jauhot hellävaroen.Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.Paista uunin alimmalla tasolla 175-180 asteisessa uunissa 30-45 min.Kokeile kypsyyttä puutikulla.

Anna kakun jäähtyä ennenkuin kumoat sen vuuasta pois.

Valmista hyytelö vuokaan jossa paistoit kakun.Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liivatejauhe (tai hyytelösokeri ohje paketin kyljessä) ja sekoita kunnes jauhe on liuennut .Kaada seos puhtaan vuoan pohjalle ja ripottele välittömästi jäiset marjat päälle.Anna hyytyä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohjat sitruunamehulla.

Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa ja mausta vanilijasokerilla.Levitä hyytelön päälle ohut kerros kermavaahtoa. Kokoa kakkupohjat vuokaan siten, että panet kerrosten väliin kermavaahtoa ja marjoja.Anna hyytyä kylmässä vähintään 2 tuntia.

Kasta vuoka 10-15 sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa kakku suoraan tarjoiluvadille.

Sivujen koristeluun vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja halutessasi vielä vanilijasokerilla.Levitä kerma lastalla sivuille ja pursottele kakun reunoille haluamiasi kuvioita ja koristele mantelirouheella .

Jos teet 4 munan kakun

Mittaa ensin 4 munaa lasiin ja toiseen samankokoiseen lasiin yhtä paljon sokeria ja kolmanteen lasiin yhtä paljon vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta.Paistoaika voi olla hieman lyhkäsempi mutta kannattaa 30min jälkeen kokeilla kakun kypsyyttä tökkäämällä puinen tikku kakkuun ja jos tikku on kostea ei kakku ole vielä kypsä jatka aikaa taas 5min ja kun tikku on kuiva on kakkupohjakin kypsä.

Hyytelösokeripakkauksessa on tarkat ohjeet hyytelön valmistuksesta!

 

Huom! Vasta alkaja leipureille tiedoksi myös yksi tärkeä seikka että kakku lätsähtää jos sen tekovaiheessa esim jauhoja laittaessa kovin kolistellaan tai uuniin laitettaessa ja otettaessa sitä välillä pois.Kun munat on vatkattu niin jauhot lisätään varovasti mutta hyvin sekoittaen taikinaan.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään