SUKLAINEN KIHLAJAISKAKKU

12 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

kääretorttupohja:
6 kpl kananmunia
260 g hienosokeria
90 g perunajauhoja
4 rkl cocoajauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
suklaatäyte (ganache):
3 dl kermaa (itse käytin "double cream" eli täysrasvaista)
225 g tummaa suklaata, muruina
täytteeksi myös tuoreita vadelmia
kostukkeeksi:
tuoreita karhunvatukoita (soseuta ja siivilöi)
tilkka omenamehua (sekoita karhunvatukkasoseen kanssa)
kuorrute FONDANT ICING:
1 kpl kananmunan valkuaista
450 g tomusokeria
50 g nestemainen glukoosi "liquid glucose"
elintarvikeväriä

Jaa resepti

Ohje

1. Valmista kääretorttupohja:

Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilma 200).

Laita kananmunat ja sokerit kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella (kestaa noin 10min.)

Sekoita keskenään siivilöidyt perunajauhot, cocoajauhe ja leivinjauhe. Lisää sokeri-munavaahtoon varovasti lusikalla "nostellen". Vältä sekoittamasta taikinaa liikaa, muutoin siitä tulee sitkeää.

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 8min.

Kumoa paistettu kakkupohja leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

2. Valmista ganache:

Laita kerma kattilaan ja kuumenna juuri vähää vaille kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä ja sekoita suklaa joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes saat pursotettavan vaahdon...tämä kestää myös noin 10 min. joten ala hikeenny, vaan jatka vatkaamista :) Varo kuitenkin ylivatkaamista, ettei tule voita!

3. Valmista kuorrute:

Siiviläi tomusokeri pöydälle keoksi...tee keskelle kuoppa.

Sekoita keskenään elintarvikeväri ja valkuainen. Lisää kuoppaan glucosen kanssa. Sekoita ja vaivaa taikinaksi tomusokerilla jauhotetulla pöydällä. Peitä hyvin kelmulla ja jätä huoneenlämpöön odottelemaan.

4. Leikkaa paksusta paperista sydänmalli. Leikkaa mallia apuna käyttäen 3-4 sydänta valmistamastasi kääretorttupohjasta. Itse sain kolme kerrosta, joista yhden kerroksen liitin sydämen puolikkaista. Koko pohja tuli käytettyä tasan tarkkaan.

5. Laita ensimmäinen pohjapala reilunkokoisen leivinpaperin päälle. Levitä pohjalle hieman valmistamaasi karhunvatukka-omenamehuseosta. Lisää päälle palettiveitsella noin 1cm:n paksuinen kerros ganachea ja reilusti vadelmia (pieniä mansikoitakin voi tietysti käyttää...tai vaikkapa banaania). Paina kevyesti päälle seuraava kakkupala. Kuorruta, kuin edellä.

Laita päälle kakun kansi.

Voitele kakun reunat ja päällys jäljelle jääneellä ganachella.

6. Kaulitse valmistamasi fondant icing tomusokeroidulla pöydällä (Huom! sokeroi alusta reilusti, jottei taikina pääse tarttumaan. Jos taikina kuitenkin tarttuu ja menee ikäänkuin p.....lleen, niin kokoa vain uudestaan palloksi...jauhoita sokerilla ja kaulitse uudelleen. 

Ota kakuntekele lähettyville. Pyöräytä taikina kaulimen päälle ja nosta sitten kaulimen avulla kakun päälle varovaisesti.

Tasoita kakun pinta tomusokeroidulla kädellä kevyesti "hieroen" keskeltä ulospain. Näin saat kauniin ja tasaisen pinnan.

Vedä varoen taikinan helmat mahdollisimman ulospäin kakusta ja silitä ne sitten kevyesti ylhäälta alaspäin kiinni kakun reunoihin...näin vältyt rypyiltä.

Leikkaa reunat siististi kakkua myötäillen.

Koristele haluamallasi tavalla. Itse tökkäsin keskelle kakkua pienen tuubin, johon sitten laitan tuoreen ruusun (kuvaan laitoin tekoruusun, kun tuoretta ei ollut).

Kihlaparin nimet kirjoitin sulalla suklaalla ja koristeena käytin kakkuhelmiä.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

minna bunce
Nain punaisen sydankakun netissa ja siitapa tama idea lahti, kun kihlajaiskakkua suunnittelin :) Hirveasti en naita kakkuja ole tehnyt, joten kakkupohjan ja taytteen tein turvallisista omista ohjeistani "jaatelokakku" ja suklaamoussekakku...fondant icing. Mielestani tuoreet kukat ovat kauneimmat koristeet!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään