18 596
18 596

Suklaa-vadelmatäytekakku

15 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

KAKKUPOHJA
5 kpl kananmunia
saman verran sokeria
saman verran jauhoja (vehnäjauhoja, perunajauhoja 1 dl ja tummaa kaakaojauhetta ½ dl)
½ tl leivinjauhetta
Maitosuklaatäyte
2 ½ dl Flora vispiä
100 g maitosuklaata
½ dl sokeria
2 kpl liivatelehtiä
Vadelma-valkosuklaatäyte
200 g vadelmia
½ prk Flora Vanillaa
50 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
3 kpl liivatelehtiä
KUORRUTUS
130 g tummaa suklaata
½ prk Flora Vanillaa
kermavaahto
5 dl Flora vispiä
130 g maitosuklaata
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Jaa resepti

Ohje

Kakkupohja

Ota kolme samankokoista lasia. Riko munat yhteen lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria kuin ensimmäisessä lasissa on munia ja kolmanteen lasiin saman verran jauhoja.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sihtaa joukkoon jauhoseos. Kääntele ainekset varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175°C:ssa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit testata kypsyyttä tikulla: jos tikkuun tarttuu taikinaa, kakku ei ole vielä kypsä.

Kun kakku on kokonaan jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi kerrokseksi.

Maitosuklaatäyte

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa sulatustoiminnolla ja sekoita sulanut suklaa ja sokeri vaahdon joukkoon. Sekoita pehmenneen liivatelehden joukkoon 1-2 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita liivateneste vaahtoon.

Vadelma-valkosuklaatäyte

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa sulatustoiminnolla ja sekoita sulanut suklaa, sulat vadelmat ja sokeri vaahdon joukkoon. Sekoita pehmenneen liivatelehden joukkoon 3-4 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita liivateneste vaahtoon.

Kakun kokoaminen

Kokoa kakku irtopohjavuoan reunuksen sisälle tarjoiluastian päälle ylösalaisin, eli laita alimmaksi se kerros, joka oli alunperin kakun yläpuoli. Kostuta maidolla. Levitä alimman kerroksen päälle maitosuklaatäyte. Asettele kakun keskikerros maitosuklaatäytteen päälle ja kostuta se maidolla. Levitä seuraavaksi vadelma-valkosuklaatäyte ja sen päälle kakun viimeinen kerros, eli alkuperäinen pohja. Kostuta se vielä kevyesti maidolla.

Kuorrutus

Lämmitä vatkaamaton Flora Vanilla kattilassa miedolla lämmöllä vain hieman kädenlämpöä kuumemmaksi, älä missään nimessä kiehuvan kuumaksi. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute lastan avulla kakun päälle. Kuorruta vain päälliosa, reunoja ei tarvitse kuorruttaa. Laita kakku yöksi jääkaappiin, jotta kosteus tasaantuu ja kuorrute jähmettyy.

Kermavaahto

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Siivilöi sekaan kaakaojauhe. Sulata suklaa mikrossa sulatustoiminnolla ja sekoita se vaahdon joukkoon. Sekoita huolellisesti. Pursota vaahto kakun reinoille.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 3 Suklaa jäätelö!
  • 2 3 Muhkea hyydyketäytekakku
  • 13 12 Suklaatäytekakku
  • 1 1 Valkosuklaa-kinuskikakku
  • 1 1 Karpalo-suklaa-juustokakku
  • 3 3 Suklaavadelmakakku

Kommentit

anneb
Vaati aika paljon työtä, mutta lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen. Tämän tekeminen täytyy vaan muistaa aloittaa edellisenä iltana.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään