Kubba (jauhelihatäytteiset "riisipallerot")

Raaka-aineet

"riisitaikina-osio"
3 lasia puuroutumatonta riisiä (esim jasmin/basmati)
½-1 tl currya/sahramia
suolaa maun mukaan
Täyte:
jauhelihaa
mausteiksi esim. suolaa,pippureita,tuoretta persiljaa,currya ym..
tilkka oljyä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

- Huuhtele riisi hyvin ja jätä haaleaan veteen likoamaan tunniksi.

- Valmista täyte.Silppua sipuli ja persilja ja paista jauhelihan kanssa pannulla.Mausta oman makusi mukaan.

- Tunnin kuluttua huuhtele riisi vielä kerran ja laita kattilaan kiehumaan.Vettä saa olla hieman yli riisin.Mausta vesi currylla/sahramilla ja suolalla. Kun vesi alkaa haihtumaan,käännä levy pienemmälle.Älä sekoita riisiä,vaan painele esim jollain pulikalla.Kun vesi on kokonaan haihtunut ,levy kiinni ja anna riisin kuivua vielä hetki.

- Kun riisi on valmista,painele riisiä kattilassa niin,että se alkaa hieman muussautua.Kaada riisi laakeaan astiaan,vaikka tarjottimelle ja anna jäähtyä. Kun riisi on kokonaan jäähtynyt,muussaa se taikinamaiseksi käsin.Jos tuntuu että se tarttuu käsiin,kostuta käsiä välillä vedellä.

- Ota pieni pala riisitaikinaa ja painele se kämmenelle pieneksi lätyksi.Ota sitten vähän jauhelihaa ja laita lätyn keskelle,ja käännä riisilätyn reunat niin että jauheliha jää riisin sisään.Riisipalleroita voi muotoilla erilaisiksi,esim pihvimäisiksi,ei kovin paksuiksi tai puikuloiksi..mikä tuntuu itsestä helpolta.

- Jatka samalla tavalla koko taikina.Valmiit riisipallerot voi laittaa vaikka tarjottimen päälle ja kerrosten väliin esim. tuorekelmua etteivät ne jää toisiinsa kiinni.Pallerot kannattaa pakastaa ennen paistamista,silloin ne pysyvät paremmin koossa,mutta ne voi halutessaan paistaa heti valmistamisen jälkeen.Jos tekee isommankin satsin,pakkasesta on niitä helppo ottaa ja paistaa nälän yllättäessä.

- Paista pallerot kuumalla pannulla öljyssä (pinnaltaan hieman ruskeiksi).Jos tuntuu että ne menevät hieman rikki paistuessa,ne voi kierittää vehnäjauhoissa ennen pannulle laittamista.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Jauheliha-kasvislisäke
  • 3 0 Kubba bulgurtakina
  • 0 0 Jauheliharisotto
  • 3 2 Jauheliha-punajuuripihvit
  • 2 0 Curryriisi
  • 4 3 KANANKOIVET UUNISSA ja RIISIÄ

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään